Duitse McDonald’s verkoopt McCurrywurst

Sinds 14 februari verkoopt de Duitse McDonald’s een locale specialiteit: de curryworst. De gegrilde varkensvleesworst wordt overgoten met een warme pikante saus en currypoeder en krijgt de typische McDonald’s naam McCurrywurst. De worst zal los € 2,99 en in een menu € 4,99 kosten.

Lokale snacks
McDonald’s neemt wel vaker een lokale snack op in het assortiment. In Nederland hebben we bijvoorbeeld de McKroket, de Amerikanen hebben een McRib, in Egypte verkoopt McDonald’s de McFalafel en Indonesië kunnen klanten een McRice bestellen.

Curryworsten populair in Duitsland
Aangezien de curryworsten in Duitsland zeer populair zijn en daarom ook op iedere straathoek worden verkocht heeft McDonald’s grote concurrentie, daarnaast is er altijd veel discussie over de smaak van een goede curryworst. Maar omdat McDonald’s de worst in alle 1415 filialen in Duitsland gaat verkopen heeft de keten goede hoop dat de McCurrywurst DE curryworst van Duitsland gaat worden. Om de worst exclusiever te maken verkoopt het fastfoodbedrijf de snack tijdelijk. Maar gezien de populariteit van curryworsten verwachten wij dat de worst in het standaardassortiment opgenomen zal worden.

Bekijk de (Duitse) reclame voor de McCurrywurst:

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Een gedachte over “Duitse McDonald’s verkoopt McCurrywurst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *