Eerste KFC geopend in België

Vorige week is eindelijk de eerste KFC in België geopend. Het fastfoodrestaurant is gevestigd in Brussel bij het Noordstation. Zo’n opening gaat altijd gepaard met veel bezoekers, zo ook hier.

Protest
Maar er waren ook tegenstanders van de keten. De onvriendelijke manier waarop KFC met dieren omgaat is namelijk een doorn in het oog van dierenactivisten. De internationale groep DxE was aanwezig om tegen de keten te protesteren. De honderden bezoekers leken er niet van onder de indruk en sloten in de wachtrij aan.

150 vestigingen
Na McDonald’s en Burger King is er dus weer een grote keten geopend in België. België was een van de acht Europese landen waar geen KFC is gevestigd. Dit komt vooral doordat de lokale frituur hoog aangeschreven staan in het land en dat Quick de enige grote keten was. Voor grote internationale fastfoodketens leek dus jaren geen plek. KFC hoopt de komende jaren te groeien naar 150 vestigingen bij onze zuiderburen.

Voor jou geselecteerd:

One thought on “Eerste KFC geopend in België

  1. “Dit komt vooral doordat de lokale frituur hoog aangeschreven staan in het land” – I think that is a problem in Belgium, they do not realize that competition are great for business. Its healthy to have competitors in the business. Also unfortunately all “frituur” uses the same suppliers(especially bicky) so all of them are the same. No originality there. And quick…..euwww, its expensive and it is really not up to standards.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *