Eerste McDrijf – Helaas, nog ver van uw lijf!

McDonalds McDrijfHet heeft er lang naar uitgezien dat Eembrugge (een kleine plaats in het Gooi) de eerste McDrijf zou krijgen. McDonald’s en een jachthaven aan de Eem hadden een haalbaar en vergevorderd plan uitgewerkt om gezamenlijk tot de eerste Mcdrive op het water te komen. Dit plan kreeg bij ons op de redactie al meteen de koosnaam McDrijf. We hadden al visioenen: na een warme redactionele dag nog even de Eem afzakken en dan .. vaar um derin!

Voordat de buurtbewoners, zeg maar bootbewoners, doorhadden wat er gaande was begon het Waterschap al te steigeren want een terras op het water, nee dat kon niet. Pal naast de achtbaans A1 op een industrieterrein, je vraagt je af waar het nog beter zou passen…. Maar blijkbaar ben ik een leek en snap ik niks van politiek.

Bezwaren tegen McDrijf
De Gooi en Eemlander besteedde deze zomer diverse pagina’s aan “onze McDrijf”, steeds meer mensen gingen zich ermee bemoeien. Eind september was er dan de lang verwachtte raadsvergadering. Na afloop van de raad werd er via Twitter gemeld dat de politieke partijen in Eemnes onder de indruk zijn van de bezwaren en dat de bestemming van de locatie aan de Eem “jachthaven” blijft. De omwonenden zijn echter nog niet gerust op een goede afloop.

Nou ja, de hoogste tijd om mijn bootje op de wal te trekken.

McDonald's boot
Drijvende McDonald’s, Mississippi River (St. Louis)

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *