Emma Dalton, een vrouw met een missie

Emma Dalton professioneel eterEmma Dalton, een vrouw met een missie. Of hoe Emma Dalton in een paar maanden tijd de eetsensatie van Engeland is geworden. Wat haar nu zo speciaal maakt ik weet het niet. Maar Emma heeft zeker niet het voorkomen van een professionele eter, ze is 25 jaar en 157 cm groot en heeft een taille van 61 centimeter.


Advertentie


Onlangs op vakantie in Amerika, ontdekte Emma dat ze talent heeft om mega grote hoeveelheden fastfood te verorberen. Ondanks dat ze klein is heeft ze zich zelf grote doelen gesteld: ze wil van af nu alle eetwedstrijden in Engeland winnen.

Eetrecords sneuvelen
Emma Dalton professioneel eterBij terugkomst uit Amerika had ze meteen flinke trek:

  • In Juli was ze de eerste vrouw die de “Duck Inn Steak Challenge” volbracht: 2,3 kg steak, uienringen en frieten dit alles maakte ze binnen het uur soldaat.
  • In September deed Emma 21 minuten over een “epic breakfast” van Wonder Café bestaande uit 4x toast, 4 eieren, 6 worstjes, 6 plakken bacon, 6 hash browns, 4 plakken bloedworst en tomaten.
  • Een week later deed ze mee aan de “Monster Dog Challence” in minder dan een uur at ze een meterlange Hotdog getopt met kaas, uien en jalapenos en natuurlijk met de nodige frieten.
  • Emma leert snel en inmiddels neemt ze overal haar eigen steakmes mee en laat ze het eten tegenwoordig eerst afkoelen want een verbrande mond is voor professionele eters uit den boze.
  • Eind Oktober heeft ze dan al eerste en voorlopig als enige de winterslaap (Hibernator) van de “Bear Grills” helemaal opgekregen. Zie ons artikel over dit 8000 calorieën tellende mega-ontbijt.

Emma Dalton professioneel eter

Timelapse 21 min record
Hieronder nog de studio opname van het volbrengen van de eerder genoemde Wonder Challenge, ook met een timelapse overzicht om te bewijzen dat ze het echt allemaal opat.

Hans Mingema sr.

Hans Mingema sr. reisde voor zijn werk de wereld over. Daarmee heeft hij veel ervaring opgedaan over de snackcultuur in verschillende landen. Ook de bizarre kant die daar soms bij komt kijken

Een gedachte over “Emma Dalton, een vrouw met een missie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *