Hamburgers door crisis steeds kleiner

twee hamburgersVolgens een Brits onderzoek zijn hamburgers de afgelopen drie jaar 17 procent kleiner geworden. Dit komt door de stijgende voedselprijzen waardoor restaurants minder vlees gebruiken om lagere kosten te maken.


Advertentie


Uit het onderzoek van foodservice consultancybureau Horizons bleek dat het gemiddelde gewicht daalde van 218 gram in 2010 naar 180 gram. Niet alleen hamburgers zijn kleiner geworden, ook lendenbiefstukken (7%) en hamlappen (4%) zijn kleiner dan voorheen. De prijzen zijn stabiel gebleven.

Hotdogs populair
Verder bleek uit het onderzoek dat hotdogs een goedkoop alternatief zijn geworden. Sinds vorig jaar is deze snack steeds vaker op een menukaart terug te vinden. Het onderzoeksbureau zegt dat hotdogs zo populair zijn omdat de ingrediënten relatief goedkoop zijn en dat er aan de snack makkelijk waarde toe te voegen is, wat meer marge kan betekenen.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *