Japanners beoordelen hun zes favoriete McDonald’s burgers

Grand Big MacJapan Trend Research deed onderzoek naar de populairste en favoriete burgers bij de Japanse McDonald’s. De Hamburger, Cheeseburger, Big Mac, Double Cheeseburger, Teriyaki McBurger en Filet-O-Fish werden beoordeeld op smaak, prijs, volume, eet gemak en algehele voldoening.


Advertentie


Op basis van de score kan de volgende lijst opgemaakt worden

6. Filet-O-Fish
De laatste plek in deze lijst is voor de Filet-O-Fish die daar 340 Yen (€ 2,80) kost. Japanners hebben het niet zo op deze visburger en blijft vooral qua score achter op het punt voldoening.

5. Hamburger
Met 110 Yen (€ 0,91) de goedkoopste snack uit het assortiment van McDonald’s. Goedkoop maar volgens de Japanners het geld meer dan waard.

4. Big Mac
De Big Mac mag in geen enkele lijst ontbreken. Toch scoort deze burger in Japan niet zo hoog als wij hadden verwacht. Een Big Mac kost in Japan 390 Yen (€ 3,21)

Big Mac

3. Teriyaki McBurger
De Teriyaki McBurger is een exclusieve burger die alleen bij McDonald’s Japan verkrijgbaar is. Deze burger, die 340 Yen (€ 2,80) kost, is de afgelopen jaren in diverse varianten verschenen. De traditionele versie is de meest populaire en scoort een derde plaats.

2. Double Cheeseburger
Kaas en een hamburger en dat dan twee keer! Dat is de double cheeseburger. Deze burger scoort goed in Japan en dat voor 340 Yen (€ 2,80).

1. Cheeseburger
Op de eerste plaats staat de standaard Cheeseburger. Deze burger scoort goed op alle aspecten en is met 140 Yen (€ 1,15) echt waar voor je geld.

Bent u het eens met de lijst of juist helemaal niet? Laat het weten via een reactie.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *