Joey Chestnut breekt record met eten van 72 hotdogs

hotdogsThe 4th of July is niet alleen een feestdag voor Amerikanen, het is ook de dag van de bekendste eetwedstrijd van Nathan’s Famous. Op deze dag strijden mannen en vrouwen om de kampioensgordel en de roem tijdens een hotdog eetwedstrijd. Bij de mannen won veelvraat Joey Chestnut door er 72 (met broodje) te eten in 10 minuten. Bij de vrouwen won Miki Sudo’s met 41 hotdogs.

Tiende titel 
Het is al weer de tiende keer dat de 33-jarige Chestnut de wedstrijd wint. Vorig jaar at hij er nog 70, destijds een record, en dit jaar wist de de grens weer te verleggen met een nieuw record. Joey Chestnut geeft aan dat hij gek is op winnen en eten. Op plek twee kwam Matt Stonie met 48 hotdogs. Bij de vrouwen won Miki Sudo’s door het eten van 41 hotdogs. Dat betekende haar vierde titel.

Arrestaties
Tijdens de eetwedstrijd van de mannen waren er wat protesten waar vijf mensen bij zijn opgepakt. Een eetwedstrijd kan altijd rekenen op tegenstand, zeker als het de bekendste ter wereld is. Tijdens het evenement deelde Ethical Treatment of Animals vegetarische hotdogs uit, maar de arrestaties zouden niets met deze actie te maken hebben.

Voorbereiding en nazorg
De voorbereiding van Joey bestond uit het langzaam afbouwen van zijn maaltijden zodat hij met een lege maag aan de wedstrijd begon. Tijdens de wedstrijd mogen de deelnemers hun hotdogs dompelen in water. Maar door de hoeveelheid zout die in de hotdogs zit blijft Joey de komende dagen heel veel drinken.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *