Man eet 7 meter frikandellen in 20 minuten tijd

Frituurpannen FrikandelleneetwedstrijdFrikandellen eten, het is een populaire manier om de tijd mee door te komen. En dan niet alleen op zondag of na een avondje stappen. Nee, we zien steeds meer frikandellen eetwedstrijden. Tijdens zo’n wedstrijd eten de deelnemers zoveel mogelijk frikandellen in een bepaalde tijd. Afgelopen weekeind waren dat 39 frikandellen in 20 minuten!

7 meter, 3 kilo
We hebben al vaker over frikandellen wedstrijden geschreven en willen er geen gewoonte van maken maar de prestatie van dit weekeind is ongekend. Ene Tim at het aantal van 39 frikandellen op het Gelders frikandellen kampioenschap in Voorst. Hij doorstond de periode waarin hij niet mocht kotsen en werd zo de nieuwe kampioen. Omgerekend naar afstanden, waarbij een frikandel 18 centimeter is, heeft Tim zo’n zeven meter frikandel gegeten. Waar deze frikandel 80 gram weegt is dat 3,1 kilo frikandellenvlees.

Record?!
Het lijkt er op dat Tim een nieuw record heeft gevestigd in 20 minuten. Echter is dit moeilijk te bevestigen omdat er (nog) geen centraal punt is waar uitslagen worden bijgehouden. Het record frikandellen eten qua aantal staat op 47 in een uur.

Voor jou geselecteerd:

2 thoughts on “Man eet 7 meter frikandellen in 20 minuten tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *