McDonald's

McDonald’s keert niet meer terug naar Rusland

McDonald’s heeft aangekondigd om niet meer terug te keren naar Rusland. De fastfoodketen gaat alle restaurants verkopen. De 850 Russische restaurants van McDonald’s worden verkocht omdat de keten onmogelijk de crisis in Oekraïne kan negeren.

Vrij snel nadat de Russen Oekraïne binnen waren gevallen sloten diverse fastfoodketens de deuren van alle Russische vestigingen. Het zorgde voor bijzondere tafrelen waarbij Russen hun koelkasten vol propten met McDonald’s voedsel. McDonald’s is dan ook niet zomaar een fastfoodrestaurant voor de Russen.

9%
Na de val van de muur opende McDonald’s in 1990 haar eerste vestigingen in Rusland. Dat was toen een enorme mijlpaal en een teken van een nieuw tijdperk. Rusland groeide daarna uit tot een grote inkomstenbron met 9% van de wereldwijde McDonald’s omzet. Maar de keten ziet geen andere uitkomst dan de 850 Russische McDonald’s restaurants te verkopen inclusief baangarantie voor de 62.000 personeelsleden (die tot op heden nog doorbetaald kregen).

Klap
Het definitieve vertrek van McDonald’s zal als een grote klap gevoeld worden in Rusland. De keten is daar enorm populair door het goed getrainde en vriendelijke personeel, het betaalbare eten en de schone toiletten.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *