McDonald’s van de toekomst geopend

Op 9 augustus is er een gloednieuwe McDonald’s in Chicago geopend. Het fastfoodrestaurant wil voor 2020 ongeveer 14.000 vestigingen in Amerika hebben gemoderniseerd.


Advertentie


Moderniseren
De McDonald’s in Chicago is altijd vooruitstrevend geweest. Zo werden er in 2016 de eerste elektronische zelfbedieningszuilen geplaatst. Deze bestelpalen zijn in nog grotere getalen aanwezig in het nieuwe restaurant. Er kan nog aan de balie worden besteld, maar een deel van het personeel wordt ingezet om het eten aan tafel uit te serveren. Daarnaast wordt het menu op televisieschermen weergeven, is de wifi een stuk sneller geworden én zijn er talloze stopcontacten en draadloze opladers bijgekomen waar mensen hun mobieltjes en laptops kunnen opladen. Ook is er een deel van het restaurant ingericht voor UberEats en mobiele bestellingen via een app.

Duurzaamheid
Het modern uitziende restaurant is ontworpen door architect Carol Ross Barney. Het vierkante glazen design doet velen denken aan een Apple store. In het ontwerp ligt de nadruk op duurzaamheid en “communityvorming”. Zonnepanelen voorzien de vestiging van ongeveer 60% van het energiegebruik. De frietjes worden gebakken in frituren die minder vet gebruiken. Het plafond is voor een deel verlaagd waarboven bomen zijn geplant. Ook aan de muren groeien echte planten en er is ruimte gemaakt voor een moestuin en appelbomen op het dak.

Bijzonder menu
Wat de vestiging extra bijzonder maakt is het menu dat een aantal unieke internationale McDonald’s gerechten bevat. Zo kun je er een spicy chicken sandwich uit Hongkong bestellen en is er een bijzonder ijsje afkomstig uit Brazilië te koop. Om de zo veel maanden vindt er een verandering van menu plaats. Wie weet komt ooit de McKroket op het menu te staan!

Evi Janse de Jonge

Evi Janse de Jonge koos voor snacks in plaats van een modellencarrière. Brengt haar enthousiasme over snacks graag over op anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *