Mega McDrive in Hilversum

Gemeentehuis Hilversum McDonald'sHet is eindelijk zover na vele debatten, gefrustreerde actiegroepen soms met tenenkrommende argumenten, pamfletten, prikacties zelfs de zwerfvuilverspreiding van Dordrecht (?) was in kaart gebracht. Maar nu is de kogel door de kerk, de gemeenteraad van Hilversum heeft beslist.

Maar niet voordat de harde anti McDonald’s kern ook nog even passant onze lokale trots het gemeentehuis van Hilversum virtueel wist te verbouwen. Tja als mensen gelijk willen hebben worden ze creatief.  Onder het mom van: Als je dan zo graag een McDonald’s in Hilversum wil dan maar in het gemeentehuis…

Gemeentehuis Hilversum McDonald's

Irritatie grens naderde
Zo langzamerhand gingen alle anti-acties wel irriteren een handvol fanaten vulden maanden lang elke week de lokale kranten ze wapperden met honderden digitale steunbetuigingen en hadden in november 2016 al een 5 pagina’s manifest uitgegeven waarin ze van het hele McDonald’s plan geen spaan heel lieten.

Big Mac liefhebbers roeren zich
Zoals zo vaak waren de tegenstanders veel actiever dan de voorstanders. Wij waren waarschijnlijk niet de enigen die een beetje moe werden van zoveel anti actie maar al dit anti-gedoe leidde dan ook uiteindelijk tot een gerichte pro McDonald’s actie. Twan Prins wist via de site petitie.nl vrij snel 1116 handtekeningen te verzamelen van mensen die juist voor de komst van deze dubbelbaans McDrive waren. En op de dag van vandaag is de stand nog steeds in het voordeel van de  voorstanders van de komst te weten:  voor 1116 tegen 892. Hier kunt u nog even de huidige stand van voorstemmers checken.

Bouw
De oplettende lezer weet natuurlijk dat het hoofdkwartier van Snacknieuws in Hilversum is gevestigd. Dus zijn wij erg blij dat de gemeente Hilversum nu eindelijk een besluit heeft genomen. We zijn inmiddels regelmatig te vinden op het bouwterrein en volgen de activiteiten op de voet.

Bouwplaats McDonald's Hilversum

Hans Mingema sr.

Hans Mingema sr. reisde voor zijn werk de wereld over. Daarmee heeft hij veel ervaring opgedaan over de snackcultuur in verschillende landen. Ook de bizarre kant die daar soms bij komt kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *