Mom’s chili burger: 100% plantaardige burger

Mom's chili burgerNou, als de Mom’s chili burger net zo smaakt als dat deze piano eruit ziet zit ik hier heel goed. Dat was mijn gevoel toen ik het Backstage Hotel in Amsterdam binnen liep. Ik was wat aan de vroege kant maar dat gaf me wel de gelegenheid met de gedreven Alfred en Bart van Kamikaze PR kennis te maken. Het doel is de introductie van een 100% plantaardige Burger ontwikkeld door “just like your Mom”.

Rock & Roll catering
Just like your mom is een Rock & Roll catering. Al jaren reizen zij de wereld rond samen met allerlei bands en verzorgen de gezonde backstage catering tijdens de concerttour. Nu is de tijd rijp om de catering naar een breder publiek te brengen. Vandaar de introductie van deze Chili burger.

Piano BSH De piano van BSH

Spicey burger die uit elkaar valt
De burger ruikt heerlijk, ziet er lekker uit en smaakt heel goed. Om me heen hoorde ik ook al instemmend gemompel en “ja, ja dit is het, spicey!” Jazeker hij is kruidig maar niet te. Ik moet zeggen dat de burger heerlijk was, maar makkelijk uit elkaar viel, om me heen lagen dan ook best al wat stukjes op de grond. Ter verduidelijking ik eet het liefst vlees en weet echt niks van plantaardige burgers daar heb ik mij nooit in verdiept. Sterker nog, ik liep er tot nu altijd met een boog omheen.

Minder bewerking
Gelukkig trof ik hier Viktorija, al jaren vegetariër, zij vertelde mij dat dit normaal is en dat het bij deze burgers hoort. Esther Ouwehand (Tweede kamer Partij voor de Dieren) bevestigde dit en begon vol overtuiging een pleidooi voor steeds gezonder eten en legde mij uit dat de burgers tegenwoordig door steeds minder bewerking (lees: gezonder) en de plantaardige losse structuur makkelijker uiteen vallen. Speciale broodjes vangen dit probleem echter letterlijk en figuurlijk beter op. Voor deze gelegenheid heeft de Rock & Roll cateraar gekozen om de burger op stokbrood te serveren zodat de smaak optimaal geproefd kon worden.

De dames waren het ook eens over de kwaliteit, helemaal top! Viktorija melde nog dat iedereen de burgers top vindt. En inderdaad de broodjes zijn allemaal opgegaan.

26 ingrediënten 
Er zitten 26 natuurlijke en biologische ingrediënten in deze bean burger. Ik kwam niet veel verder dan dat ik appel en kruiden proefde, maar oké, dat is niet slecht toch? Voor een eerste keer. Al met al was het een zeer leerzame middag. En ik ben inmiddels overtuigd: ik zou zeggen ga Mom’s chili burger zelf proberen. Hij smaakt heerlijk!

Mom's chili burger

Bekijk ook de onderstaande video over Mom’s chili burger:

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *