Pannenkoek

Nationale Pannenkoekendag: bakken voor ouderen

PannenkoekPannenkoek! Ja, vandaag is de dag van de pannenkoek. Er is dus geen excuus om geen pannenkoek te eten. Pak de bloem, ei en melk en bakken maar.

De dag van de pannenkoek is een initiatief van Tefal en Koopmans. Op deze nationale dag zal er op een aantal basisscholen pannenkoek worden gebakken voor ouderen. Met behulp van meesters, juffen en ouders zullen duizenden kinderen pannenkoeken gaan bakken voor opa’s en oma’s.

Traditie
Pannenkoekendag blijkt al eeuwenlang een traditie te zijn. In Engeland, Ierland en Australië wordt voorafgaand aan Aswoensdag. Vroeger betekende dat er 40 dagen geen eieren, melk en vetten mochten worden gegeten. Om deze ingrediënten niet weg te gooien werden er pannenkoeken van gebakken. Sinds 2007 kennen we ook Pannenkoekendag in Nederland. Gelukkig hoeven we niet meer te vasten. Om er toch een feest van te maken worden er pannenkoeken gebakken voor ouderen.

Records en meer
Ter ere van de nationale Pannenkoekendag zijn we even de (pannen) boeken ingedoken. Er is heel wat leuks te vertellen over pannenkoeken: een Amerikaan kan een pannenkoek bijna 10 meter in de lucht te gooien, de Australische Hungry Hayden at ooit 80 pannenkoeken in 17 minuten, het record pannenkoeken stapelen staat op 60 stuks, in Taiwan verkopen ze penispannenkoeken en er is een machine die 200 verse pannenkoeken per uur kan maken.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *