Nieuwe versie van de frietautomaat

Nieuwe FrietmachineSinds kort kunnen snackliefhebbers dag en nacht een frietje uit een automaat halen op de Wageningen Universiteit. Ondernemers en studenten hebben de machine ontwikkeld die na betaling binnen twee minuten een vers frietje kan produceren mét saus. Daarnaast wordt de bevroren friet op 180 graden gefrituurd, dus geen slappe hap. De machine is rendabel als hij 40 porties per dag verkoopt.

Historie frietautomaat
De frietautomaat is geen nieuwe uitvinding. In 1965 werd de frietautomaat uitgevonden door een Belg. In de jaren ’80 kreeg België er meer automaten bij, maar deze verdwenen door problemen met het onderhoud. Ook in 2013 dook er weer een machine op bij onze zuiderburen.

Iedere straathoek
De frietautomaat blijft in ieder geval interesse opwekken. Het is nu even afwachten of deze frietautomaat wél een doorslaand succes gaat worden. Wat mij betreft, mag de frietautomaat op elke straathoek in Nederland komen!

Nieuwe Frietmachine

Evi Janse de Jonge

Evi Janse de Jonge koos voor snacks in plaats van een modellencarrière. Brengt haar enthousiasme over snacks graag over op anderen.

Een gedachte over “Nieuwe versie van de frietautomaat

 • 30 augustus 2023 om 18:36
  Permalink

  Hallo,

  Ik heb interesse in de frietautomaat is de machine te koop?

  Met vriendelijke Groet Ferhat

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *