Oikos: een snackyoghurt van Danone

Oikos stapelYoghurt, we eten het als ontbijt en soms als toetje. Maar heeft u er wel eens aan gedacht om yoghurt tussendoor te eten.. als een snack? Danone heeft een nieuwe snackyoghurt op de markt gebracht: Oikos. Oikos is speciaal voor de trekmomenten tussen de maaltijden door. Wij mochten deze nieuwe snackyoghurt proberen.


Advertentie


Snack
Om duidelijk te maken dat het een snack betreft komt Danone met een snackmuur ons kantoor binnenrijden. In de snackmuur zitten de vier verschillende smaken van de yoghurt: aardbei, passievrucht, bosbes en perzik. Op de bovenkant van de verpakking staat een grote afbeelding van de vrucht waar het toetje naar smaakt, dat kan dus niet missen.

Volle maag
Volgens Danone is Oikus speciaal voor die momenten tussen de maaltijden door. De yoghurt zit vol met proteïnen en bevat twee keer zo veel melk als een gewone yoghurt. Gevolg is dat u na het eten van een Oikos er weer even tegenaan kunt.

Oikos bosbesSmaak
Nadat we een keuze hebben kunnen maken (ik kies voor de bosbessen) gaat de verpakking open. Onderaan de yoghurt zitten vruchtjes met sap. Ik roer dit door de yoghurt heen totdat  het een paars geheel is. De yoghurt is stevig van structuur en smaakt naar fruit, maar is niet te zoet. Door de stukjes fruit heb ik het idee dat ik iets gezonds aan het eten ben. De yoghurt valt goed in de smaak en ik eet mijn bakje dan ook tot het laatste hapje leeg.

Al met al kan ik zeggen dat Oikos een lekkere snack is voor tussendoor. Dus heeft u zin in wat anders, kijk dan is in het koelvak van de supermarkt en probeer deze snackyoghurt.

Oikos snackmuur

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Een gedachte over “Oikos: een snackyoghurt van Danone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *