Old Dutch Burger getest: pittig en prijzig

Old Dutch BurgerDe Old Dutch Burger stond al even op mijn lijstje om te proberen. Het was er nog niet eerder van gekomen, maar toen de kans daar was heb ik die natuurlijk gegrepen.

Kaasplankje
De Old Dutch Burger is een nieuwe burger van McDonald’s met rundvlees, twee plakken Old Amsterdam kaas, bacon, Batavia sla, rode uien compote en spicy saus op een wit broodje. De burger vormt samen met de Mozzarella Superior het kaasplankje van McDonald’s.

Prijs
De Old Dutch Burger kost €5. Aangezien het niet een hele grote burger is vind ik dit aan de hoge kant. Aan de andere kant denk ik dat het door het gebruik van Old Amsterdam kaas duurdere ingrediënten dan normaal gebruikt.

Old Dutch Burger

Smaak
De burger doet precies wat u er van mag verwachten. Er zit veel kaas op en dat is ook zeker te proeven. De stevige oude kaas is duidelijk proefbaar. Ik had het broodje knapperig verwacht maar past er verder prima bij. Maar wat echt opvalt is de saus. De saus maakt vaak de burger speciaal en dat is ook nu het geval. Het is zeker voor McDonald’s begrippen een pittige saus. Een saus die goed past bij een stuk kaas.

Het eindoordeel
De burger smaakt prima en is pittiger dan verwacht. Het is weer een nieuwe richting en smaak die McDonald’s met deze burger inslaat. Iedereen die gek is op (oude) kaas en (pittige) mosterd zal deze burger kunnen waarderen. Minpunt is de prijs van de burger die wat aan de hoge kant lijkt. Over het algemeen krijgt u bij McDonald’s voor € 5 meer burger voor uw geld.

Old Dutch Burger

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *