Snacknieuws test frikandellenvlaai van ALDI

Frikandellenvlaai ALDIOpeens was de frikandellenvlaai beschikbaar bij ALDI. Heel Nederland, of in ieder geval een groot gedeelte, had voor slechts €3,99 beschikking over de vlaai. Slechts één weekeind werd de vlaai verkocht waardoor voor sommige ALDI’s al voor openingstijd een rij werd gevormd. Gelukkig wisten wij een vlaai te bemachtigen.

Waarom zo bijzonder
Wat is er zo bijzonder aan de frikandellenvlaai? Eigenlijk niet zoveel maar toch ook weer wel. Het spreekt tot de verbeelding zo’n vlaai. Iedereen kent de vlaaien met aardbeien, bessen of andere stukken fruit. Ze zijn vooral zoet. Een frikandellenvlaai is heel wat anders.

Landelijk beschikbaar
De frikandellenvlaai werd geïntroduceerd in Limburg, de thuisbasis van de vlaai. Daarna dook deze onder meer op in Brabant. Veel mensen hadden inmiddels van de vlaai gehoord maar was alleen lokaal verkrijgbaar. Nu ALDI de vlaai, al was het maar voor een weekeind, verkocht was deze opeens voor iedereen beschikbaar. Maar is het al die heisa ook waard? Wij hebben de vlaai met diverse snackliefhebbers geprobeerd.

Frikandellenvlaai ALDI

Voordat ik de bevindingen deel moet ik zeggen dat er veel interesse is in de vlaai. Maar daadwerkelijk slachtoffers vinden om een stukje te proberen lijkt wat lastiger. Wat is er nou zo spannend aan een frikandellenvlaai? Ik weet het niet maar ga het wel meemaken. Kanttekening bij de frikandellenvlaai van ALDI is dat deze niet vers maar uit het vriesvak komt.

Uiterlijk
De vlaai ziet er mooi uit, met een raster zoals we dat kennen van andere vlaaien. De frikandellen zijn in stukjes gesneden en duidelijk zichtbaar door het raster. Daarnaast zien we de curry als een soort van lijm alles bij elkaar houden.

Geur
De bevindingen over de geur lopen redelijk uiteen. Van “ik ruik helemaal niets” tot een duidelijk frikandel/curry geur. Ik hou het ook op het laatste dus snap niet waarom de rest niets ruikt.

Smaak
Dan de smaak. Eigenlijk is de smaak niet zo verrassend. Het is deeg, curry en frikandel, dus wat had ik kunnen verwachten? Het smaakt zoals een frikandellenbroodje.

Frikandellenvlaaipunt ALDI

Structuur
De frikandellen zorgen voor de bite. De bodem van de vlaai is wat droog. Misschien was het beter geweest als de vlaai opgewarmd was geweest. De curry houdt het geheel nog een beetje bij elkaar.

Conclusie
Qua uiterlijk is de frikandellenvlaai van ALDI een winnaar. Wie met deze vlaai aankomt zetten op een feestje trekt heel wat bekijks. Vervolgens zal niet iedereen een stukje (durven te) nemen. Wie dat wel doet zal merken dat de vlaai qua smaak niet heel bijzonder is. Het lijkt nog het meeste op een broodje frikandel in een vlaaivorm. Maar wat had u dan verwacht?

Frikandellenvlaai ALDI

Voor jou geselecteerd:

2 thoughts on “Snacknieuws test frikandellenvlaai van ALDI

  1. Was te laat bij de Aldi maar gelukkig had mijn zoon nog een stuk over: ik ruik deeg en worst als ik hem opwarm in de magnotron, ik proef kruiden, curry en worst. Ik vind deze vlaai best te pruimen maar proef er toch meer worst in dan frikandellen. mijn idee wel lekker.

    Daar tegen mijn vrouw zegt: Hij smaakt precies zoals ik dacht dat hij zou smaken en ….. ze at haar stukje niet op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *