Poging frikandellenrecord te verbreken mislukt

Frikandel speciaal uitjesEen uit de hand gelopen weddenschap heeft Berend Kisjes uit Ruinerwold er toe gezet om in een uur tijd zoveel mogelijk frikandellen te eten. Hij dacht er wel twintig op te kunnen.

Toen bleek dat het record volgens Guinness Book of Records op 25 frikandellen staat moesten het er 26 worden. Officieus ligt het aantal nog een stuk hoger: 47 stuks in een uur. Om de poging officieel te maken was Roelof Luinge als scheidsrechter aanwezig.

Tacktiek
Berend koost voor de tactiek om niet te snel van start te gaan. Dus geen hete frikandellen naar binnen schuiven maar kiezen voor een afgekoelde snack. Uiteindelijk bleef de Ruinerwolder na 45 minuten steken op 14 frikandellen. In het resterende kwartier konden er nog een paar bij maar de inmiddels koude en taaie frikandellen konden hem niet meer bekoren. het was toen al duidelijk dat het record er niet meer in zat.

Straf
Gevolg is dat hij de weddenschap, waarmee het allemaal begon, van een kroegbaas heeft verloren. Als “straf” moet Berend twee frikandellen speciaal halen voor de kroegbaas.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *