Kebab souffleOok dit jaar organiseerde Smullers, de fastfoodketen van de Nederlandse stations, het Smullers Tasting evenement. Als afgevaardigde van snacknieuws mocht ik naar Utrecht Centraal komen waar in het NS hoofdkantoor een lang gedekte tafel klaar stond voor mij en andere snackliefhebbers. Het menu bleek uit maar liefst zes gangen te bestaan, waaronder een geheime gang. Tijdens deze geheime gang zou de Mystery snack bekend worden gemaakt, spannend!

BierbitterbalBierbitterbal als amuse
Met een groep van ongeveer 20 personen begonnen we het snack diner met een kleine amuse: de bierbitterbal. In deze snack is het Jopen 4 granen Bokbier verwerkt. De bierbitterbal is vrij groot voor een bitterbal maar desalniettemin lekker en het heeft een krokante bite. De vulling smaakt het meest naar rundvlees, met een vleugje Bokbier.

The Upperdog
Met de volgende gang presenteerde Smullers een nieuw concept: the Upperdog. Hotdogs zijn een trend in de wereld van snacks en worden als streetfood steeds populairder. In New York en Londen prijkt de luxe belegde hotdog al op de menukaart van verschillende restaurants. Ook Smullers wil deze winter een rijkelijk belegd broodje hotdog op het menu hebben staan. Over de precieze garnering en saus van dit nieuwe gerecht wordt nog gediscussieerd, maar de versie van de Smullers Tasting smaakte wat mij betreft al naar meer. De worst is gemaakt van goed kwaliteitsvlees en het juiste formaat zodat het broodje makkelijke te eten is en de saus niet meteen over je hele gezicht zit.

Upperdog

De Mystery snack
Het moment was eindelijk daar: de onthulling van de Mystery snack! De snack was de dag ervoor nog vers in de fabriek gemaakt dus dat beloofde wat. Met deze nieuwe snack heeft Smullers de Arabische en Hollandse keuken weten te mixen tot: de kebab soufflé. De snack moet vanaf begin september verkrijgbaar zijn in alle filialen voor €1,50. Met een broodje en saus er bij betaalt men €2,20. De kebab soufflé blijft tot minimaal eind oktober en wordt bij groot succes verlengd. Ik voorspel een klapper: de snack smaakt erg goed en in Nederland zijn we nu eenmaal groot fan van kebab.

Kebab souffle

Javaanse frikandel met baconnaise
Even dachten we dat er XXL frikandellen geserveerd werden, maar het bleken Javaanse frikandellen te zijn. Deze frikandel is groter dan een normale frikandel en pittig gekruid waardoor de frikandel ook wat donkerder van kleur is. Qua smaak vind ik deze snack niet erg vernieuwend, behalve dat hij wat pittiger is dan je gewend bent bij een frikandel. Ik testte de snack in combinatie met een nieuw sausje: baconnaise. Zoals de naam al verklapt is dit mayonaise met stukjes bacon. Ik was aangenaam verrast door de voortreffelijke smaak. Ook is het fijn dat de mayonaise ondanks de bacon een smeuïge substantie is gebleven.

Javaanse frikandel Smullers

SajoeraVegetarische kroket: Sajoera
Na heel wat vlees te hebben verorberd werd het tijd voor een vegetarische snack: de gekruide groentekroket Sajoera. Deze kroket is rijkelijk gevuld met sperziebonen, ui, mais, wortel, paprika, selderij en appel. Helaas is de vulling vrij melig en zit er niet veel smaak aan de kroket. Voorlopig houdt Smullers het daarom bij vlees snacks. Jammer, want ik kan mij voorstellen dat vegetariërs blij zouden zijn met een betere uitvoering van de vegetarische kroket.

Milkshake met bacon
Terwijl de meeste snackers al vrij vol begonnen te raken werd het dessert gepresenteerd. Geïnspireerd door het fastfoodrestaurant “Five Guys Burgers and Fries” kregen we een milkshake met stukjes bacon als topping. Erg leuk om een keer te proberen maar bacon smaakt toch niet zo lekker in een milkshake. En de stukjes bacon krijg je nu eenmaal moeilijk door je rietje gezogen.

Bacon milkshake Smullers

Propvol maar voldaan verliet ik het Smullers Tasting diner. Het was een avond waarin vernieuwende en een aantal veel belovende snacks werden gepresenteerd. Binnenkort kunnen we al genieten van de kebab soufflé en deze winter hopelijk ook van de Upperdog.

Voor jou geselecteerd:

One thought on “Smullers presenteert nieuwe snacks

  1. Jammer van de sajoera kroket, ik zoek me suf waar die te koop is voor particulieren. 2 weken geleden voor het eerst gegeten in de snackbar in Limburg, bij ons in de buurt thuis hebben ze er nog nooit van gehoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *