Snacknieuws bezoekt Valentijnsdiner van McDonald’s

Valentijnsdiner bij McDonald'sOp 14 februari was ik samen met mijn vrouw een van de gelukkigen die deel mocht nemen aan het Valentijnsdiner bij McDonald’s Bussum. Dit volledig aangeklede diner zou een unieke ervaring zijn net zoals de kerstlunch twee maanden geleden. Ik vind Valentijnsdag een overbodige dag, ik toon liever op andere momenten mijn liefde. Mijn vrouw gelukkig ook waardoor ik er op Valentijnsdag vaak makkelijk vanaf kom. Maar als Valentijnsdag en snacken samenkomen dan sta ik te trappelen.
Details
Vanaf de straatkant zien we de kaarsjes al branden op de bovenverdieping van het restaurant. Bij binnenkomst worden we welkom geheten en worden onze jassen aangenomen. Aan ieder detail is gedacht: versieringen aan het plafond, heel veel kaarsjes die subtiel in een hart zijn geplaatst en een volledig gedekte tafel. Het is alsof je een andere wereld in stapt. Dit lijkt in niets op een fastfoodrestaurant. Tussendoor gaat de muziek plots uit waarna een gitarist de bezoekers voorziet van livemuziek. Onder meer “een beetje verliefd” komt voorbij. Ik vind het prachtig en kan mijn lach bijna niet inhouden.


Advertentie


Valentijnsdiner bij McDonald's

Enthousiasme
Ook het personeel heeft zichtbaar zin in de avond. Ik heb begrepen dat er zelfs iemand van het hoofdkantoor van de vestiging wilde helpen met serveren omdat ze het zo’n leuk idee vond. Dat enthousiasme straalt iedereen ook uit. Van onze gastvrouw krijgen we de (speciaal voor deze gelegenheid gemaakte) menukaart. Dit blijkt een waar collectorsitem te zijn onder verzamelaars van McDonald’s memorabilia.

Valentijnsdiner bij McDonald's Valentijnsdiner bij McDonald's

Mes en vork
Het gehele diner wordt geserveerd vanaf een servies. Uiteraard ligt er ook bestek op tafel. Ik bestel een Big Mac die ik even later geserveerd krijg op een bord met een flinke portie friet. Dit is voor het eerst dat ik een Big Mac met mes en vork kan eten. Na het hoofdiner komt de gitarist weer langs.

Valentijnsdiner bij McDonald's

Dessert
Tenslotte bestellen we nog een dessert. Ik neem een Sundae Icecream. Ik krijg deze geserveerd in een mooie kom met slagroom. Vandaag geen papier of plastic dus ik krijg een echte lepel. Het Valentijnsdiner bij McDonald’s Bussum is een unieke ervaring. Het is leuk om het restaurant en de McDonald’s/fastfood ervaring eens op een hele andere manier mee te maken. En voor wie het wil weten; de Big Mac heb ik toch met mijn handen gegeten.

Valentijnsdiner bij McDonald's

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *