Snacknieuws test Chili Cheese van Burger King

Chili Cheese Grilled DogBurger King introduceerde half januari een nieuw product: de Grilled Dogs. Deze flame-grilled hotdogs zijn in drie verschillende smaken verkrijgbaar: Classic, Classic, Crispy (met krokante uien) en Chili Cheese (met kaas en Jalapenos). Toen ik bij de Burger King was moest ik er uiteraard eentje proberen. Het werd de Chili Cheese.

Keuzes
Ik hoefde er verder niet lang over na te denken. Van de drie Dogs leek het mij de meest spannende variant. Voor de prijs hoefde ik het ook niet te laten want de Grilled Dogs kosten €2 per stuk.

Mooi maar niet praktisch
De Grilled Dogs worden in een kartonnen verpakking geserveerd. Als ik de verpakking open doe dan ziet de Grilled Dog er netjes uit. Alle ingrediënten zijn direct zichtbaar. Maar erg praktisch eet het niet met de Jalapeños aan de zijkant. Die druk ik dus professioneel tussen het broodje en de worst.

Chili Cheese Grilled Dog

Combinatie
Het broodje is vrij standaard, het moet dus vooral van de worst en de toppings komen. Het worstje overstijgt een standaard hotdog uit blik maar is ook weer niet heel speciaal te noemen. Wel proef ik dat het worstje op de grill heeft gelegen. Anders had ik het kunnen zien aan de grillstrepen. In combinatie met de kaas en toch wel pittige Jalapeños blijkt het worstje en het broodje plots een goede combinatie. De kracht zit hem vooral in de combinatie van de verschillende smaken.

Eentje niet genoeg
Het is lekker maar het broodje is ook zo op. Het is verre van een maaltijd, meer een snack voor naast een gerecht. Ik ben daarom blij dat het niet mijn enige bestelling was. Want alleen aan een Grilled Dog zou ik niet genoeg hebben. Wees dus gewaarschuwd.

Chili Cheese Grilled Dog

Voor jou geselecteerd:

One thought on “Snacknieuws test Chili Cheese van Burger King

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *