Speculaaskroket Febo

Snacknieuws test de speculaaskroket van Febo

Speculaaskroket FeboDe speculaaskroket is het resultaat van een samenwerking tussen de Sint en Febo. Deze kroket moet ik natuurlijk proberen. Daarom ga ik naar de Febo en hoop dat de uitvoering net zo goed is als het idee.

Aangekomen bij de Febo kijk ik naar de snackmuur. Ik tuur naar alle luikjes maar zie de kroket nog niet. De kroket zou al verkrijgbaar moeten zijn?! Plotseling zie ik het bordje met speculaaskroket staan, daaronder zie ik een rij met apart uitziende kroketten. De kroketten zijn klein, zelfs kleiner dan een normale kroket en niet in een S-vorm. Is dit de speculaaskroket? Ik vraag het aan het personeel en het is inderdaad de beroemde speculaaskroket. Jammer, ik had er in eerste instantie meer van verwacht. Hopelijk maakt de smaak een hoop goed.

Mosterd of slagroom?
Ik bestel een kroket en krijg er, als ik dat wil, slagroom bij. Aangezien ik de speculaaskroket meeneem om bij de redactie te testen sla ik dit over. Ondertussen zijn er al meerdere speculaaskroketten, al dan niet met slagroom, over de toonbank gegaan. Het lijkt nu al een succes.

Aangekomen bij het Snacknieuws hoofdkantoor leg ik de kroket op een schoteltje en maak een paar foto’s. De speculaaskroket heeft een zeer dominante speculaasgeur. Het kan niet missen, de snack smaakt ook naar speculaas. Het lijkt qua smaak in de verste verte niet op een kroket maar eerder op een met spijs gevulde speculaaskoek. De kroket is heel zoet en ik ben er dus niet zo rauwig om dat ik de slagroom heb afgeslagen. Ik doe er zelf nog wat mosterd bij, wat een vreemde combi is maar best redelijk smaakt.

SpeculaaskroketSpeculaaskroket doorsnede

Een unieke kroket
Ik kom tot de conclusie dat ik de speculaaskroket een leuk afwisseling vind op het assortiment. Ik denk dat de smaak te apart is om echt een plek te veroveren tussen de verschillende soorten kroketten die er al zijn. Het is weliswaar een unieke kroket maar ik denk dat de smaak niet aanslaat bij het grote publiek.

Ik kies eerder voor een kalfs- of satékroket dan voor een speculaaskroket. Maar als de kroket net als de Sint ieder jaar een week of 2-3 in ons land is dan kan ik me daar prima in vinden. De kroket is een leuke gimmick die veel klanten trekt en Febo de nodige aandacht heeft gegeven. Als dat het doel is geweest dan is de missie geslaagd.

Heeft u de kroket ook geprobeerd? Deel uw ervaring dan met ons via een reactie.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *