Huf SausDe mooiste dagen van een redacteur van Snacknieuws is als we iets mogen testen. Dit keer is het de Huf Saus bedacht door Jeffrey Huf. Met de slogan “geen gelul lekker spul” is het duidelijk wat we kunnen verwachten.

De Huf Saus is geïnspireerd door Katjang samen met onder andere mayonaise, pinda’s, diverse kruiden en gembersiroop. Maar omdat we graag neutraal aan een saustest beginnen hebben we ons verder niet ingelezen. We hebben daarom friet, frikandellen en kaassoufflés om te kijken waar de Huf Saus het beste bij past.

Met een panel bestaande uit twaalf hongerige testers, ze mochten de hele dag niet eten en alleen water drinken om de smaak niet te veel te beïnvloeden, beginnen we aan de test.

Geur
De saus ruikt voornamelijk kruidig.

Kleur
De kleur van de saus is oranje. Of zoals iemand het zo mooi zegt: “een cognac kleur”.

Structuur
Voor een saus waar mayonaise in zit is de saus verrassend vloeibaar. De saus is door het panel dus vooral omschreven als dun. Het lijkt qua structuur een beetje op slasaus.

Smaak
Dan komen we aan het belangrijkste onderdeel van de test, de smaak. Een saus kan nog zo lekker ruiken, zo’n mooie kleur hebben of een spannende structuur maar als de saus niet lekker smaakt dan is alles voor niets geweest.

Eerst proeven we de saus naturel, dus zonder een snack. De verschillende smaken komen een voor een langs. Het begin met pinda en pittig om daarna over te gaan naar een kruidige smaak. Daarna proberen we de saus met frietjes, frikandel en een kaassoufflé. Nogmaals we hebben ons niet ingelezen dus stappen er blanco in. Met friet komen niet alle smaken van de saus even goed naar voren, terwijl het bij de frikandel juist wel het geval is. De testers zijn het er daarom allemaal over eens dat de smaak van de saus het best tot zijn recht komt met vlees.

Huf Saus

Conclusie
De saus is pittig en zal daarom niet iedereen aanspreken. Maar juist daardoor is de Huf Saus uniek. Er zijn geen concessies gedaan. Bij het proeven komen diverse smaken voorbij wat de saus nog unieker maakt. De slogan is fantastisch maar zou misschien “geen gelul, pittig spul moeten zijn”. Niet dat de saus niet lekker is maar juiste die pittige smaak blijft hangen. Bedenker Jeffrey Huf werd bij de saus vooral geïnspireerd door de broodjes kipschnitzel met katjang. Dus als u de Huf Saus tegenkomt raden we aan om het met een stuk vlees te eten, bij voorkeur schnitzel!

De Huf Saus is momenteel verkrijgbaar bij Coop en diverse locaties in Den Haag, Zoetermeer, Wassenaar en Rotterdam. Kijk voor meer informatie over Jeffrey Huf en de Huf Saus op de website.

Huf Saus

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *