Speciale coating houdt McCain friet langer warm

McCain StaycrispOp de Horecava staat McCain met een enorme stand. Er staat zelfs een frietkar. Een medewerker legt uit dat ze een nieuwe lijn hebben, de zogenaamde Staycrisp friet. Wat deze friet zo bijzonder maakt is dat het een stuk langer krokant en warm blijft. Dat maakt de friet ideaal voor bezorgen.


Advertentie


Slap en koud
Cafetaria’s zijn, net als iedere andere ondernemer, altijd opzoek om de klandizie uit te breiden. Bezorgen is nog geen gemeengoed binnen de branche maar daar liggen wel veel kansen. Cafetaria’s staan niet allemaal te trappelen om te bezorgen en dat komt vooral omdat de producten (voornamelijk friet) al snel slap worden en warmte verliezen.

McCain Staycrisp

Bezorgen buiten bezorggebied
Daarom bedacht McCain Staycrisp. Het unieke aan Staycrisp is dat er een onzichtbare coating om de friet heen zit die zorgt voor een betere krokantheid en dat het langer warm blijft. Een cafetaria kan daardoor de garantie geven dat de friet langer van een goede kwaliteit is. Dit is voornamelijk handig bij bezorgadressen die buiten het standaard bezorggebied liggen. Doordat er meer tijd is kunnen bestellingen van verschillende adressen ook gecombineerd worden. Ook kunnen de frieten gebruikt worden bij een buffet of andere gelegenheden waarvoor er voor grote groepen mensen eten gemaakt moet worden.

McCain StaycrispDrie soorten
Op de Horecava mochten we de frieten proberen. Om onderscheidend te zijn er drie verschillende soorten friet: dunne frites (6 mm), klassieke frites (9 mm) en ambachtelijke frites (9 mm). We kiezen voor de ambachtelijke frites omdat die er op het plaatje het mooist uitzien. Eenmaal uit de frituurpan zien de frieten er bijna net zo mooi uit als op het plaatje. Bij de ambachtelijke frites zit de schil er nog omheen. Het geeft het idee dat de friet direct van de aardappel zo de frituurpan is gegaan. Van de speciale coating is niets te zien. Aangezien we geen geduld om een kwartier te wachten laten we de warmte test even achterwegen. De frietjes smaken prima, van de coating is ook in de smaak niets te merken.

Met de Staycrisp lijn krijgt de ondernemer een hoop nieuwe mogelijkheden. De consument kan daar natuurlijk van meeprofiteren. We juichen dergelijke ontwikkelingen daarom van harte toe.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *