Friet

frietjes mayotestHet Algemeen Dagblad heeft voor de zesde keer de friettest uitgevoerd. Wat vorig jaar al in is gezet blijkt nu ook weer: de kwaliteit gaat omhoog. Ook dit jaar is er weer een cafetaria met de perfecte score. Voor de lekkerste friet van Nederland moet u naar Swolsch Friethuys in Zwolle gaan.

Drukte door winnen friettest
Voor Marco (46) en Ingeborg (42) Poel, eigenaren van Swolsch Friethuys, is het een bevestiging dat ze goed bezig zijn. Toch hadden ze niet verwacht op de eerste plek te eindigen. Ze laten zich echter niet gek maken. De trotst winnaars verwachten het druk te krijgen maar willen ook nog genoeg tijd hebben voor hun drie kinderen.

Hoge cijfers in friettest
Door de kwaliteitsverbetering scoren steeds meer cafetaria’s hoog in de AD Friettest. De eerste 32 cafetaria’s behaalde minimaal een 9! Het is dus erg druk aan de top en de verschillen zijn klein.

De top 10 van de AD Friettest 2017

Positie
Naam, plaats
Cijfer
1.
 Swolsch Friethuys, Zwolle
10
2.
 De Ermelosche Frietzaak, Ermelo
10-
3.
 Pieperz, Veghel
9,5
4.
 De Frietzaak, ’s-Hertogenbosch
9,5
5.
 Jack Snack, Den Haag
9,5
6.
 Perron 3, Boskoop
9,5
7.
 Bram’s Gourmet Frites, Rotterdam
9,5
8.
 Hoofddorpsch Friethuys, Hoofddorp
9,5
9.
 De Aerpel, Weert
9,5
10.
 Par Hasard, Den Haag
9

Het podium van de friettest bestaat dus uit Swolsch Friethuys (Zwolle),
De Ermelosche Frietzaak (Ermelo) en Pieperz (Veghel). De trouwe lezer heeft misschien al door dat het podium hetzelfde is als tijdens de AD friettest van 2016, maar dan in een andere volgorde: 1. de Ermelosche Frietzaak, Ermelo (10), 2. Pieperz,Veghel (10-), 3. Swolsch Friethuys, Zwolle (10-).

Bent u benieuwd naar de beste friet in uw buurt? Kijk dan op de website van het Algemeen Dagblad voor de volledige uitslag van de AD Friettest 2017.

Voor jou geselecteerd:

One thought on “Uitslag AD Friettest 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *