Uitslag cafetaria top 100 van 2015

Cafetaria top 100 van 2015Daar is die weer: de cafetaria top 100. Volgens menig cafetariahouder is dit de lijst der lijsten. Iedereen hoopt ooit bovenaan de cafetaria top 100 te staan zodat zijn of haar cafetaria een jaar lang de titel mag dragen van de beste cafetaria van Nederland.


Advertentie


De cafetaria top 100 is een lijst die samengesteld is door Snackkoerier. Snackkoerier gaat anoniem alle deelnemende cafetaria’s af en keurt deze op de producten, klantvriendelijkheid, uitstraling, assortiment, hygiëne en originaliteit. Het ene punt weegt zwaarder dan het andere punt. Als alle punten zijn geteld dan kan de eerste versie van de cafetaria top 100 opgemaakt worden.

Winnaar wint niet alleen titel
De hoogst genoteerde cafetaria’s krijgen vervolgens de kans om een toelichting te geven op de bedrijfsvoering waarna de jury nog een kijkje neemt voor en achter de schermen. Daarna zal de definitieve lijst opgemaakt worden. De winnaar van de cafetaria top 100 krijgt niet alleen een prijs maar komt ook breeduit in het nieuws en krijgt een hoop (nieuwe) klandizie door het binnenhalen van de titel. Overigens mag de winnaar drie jaar niet meedoen met de verkiezing waardoor het ieder jaar zeker is dat er een nieuwe winnaar komt.

Uitslag Cafetaria top 100 van 2015
In 2014 werd Bon Appetit uit Rijsbergen gekozen tot de nummer één cafetaria van Nederland, op de tweede plek stond Alida’s Smulpaleis (Roden) en op de derde plek stond Snackpoint Zöstere (Susteren). Dit jaar is de top 10 van de cafetaria top 100, die voor de 23e keer werd gehouden, als volgt:

 Positie
 Naam
Plaats 
1.
Alida’s Smulpaleis
Roden
2.
Kwalitaria Lekkerrr
Amersfoort
3.
Eethuys de Lind
Oisterwijk
4.
Verhage Floriande
Floriande – Hoofddorp
5.
KwalitariaXL
Best
6.
Wapen van Stellendam
Goeree-Overflakkee
7.
Het Strandhuys
Bergen op Zoom
8.
Pakhuis Cafetaria, Restaurant & Catering
De Klomp Ede
9.
Kwalitaria Duurstede
Wijk bij Duurstede
 10.
Plaza Food for All Sluisplein
Ouderkerk a/d Amstel

Naast de bovenstaande top 10 werden er ook een aantal andere prijzen uitgereikt tijdens de cafetaria top 100. Alida’s Smulpaleis won met 1653 stemmen de publieksprijs, ‘T Kruuspunt uit Ballum kreeg de Fast Service Opleidingen Award uitgereikt, Eet winkel Polly uit Bemmel werd verkozen tot Beste kleine cafetaria, Parel van het jaar (cafetaria medewerker van het jaar) is Susan van der Weijden van snackbar Wip-in uit Callantsoog geworden en Het Oude Raedthuys uit Cothen won de Ad van Geloven Imago Award.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *