Vereniging Professionele Frituurders niet te spreken over AD friettest

patatje_oorlogDe Vereniging Professionele Frituurders (ProFri), is niet blij met de friettest van het Algemeen Dagblad. Natuurlijk gunnen ze het Swolsch Friethuys de overwinning en alle aandacht die daar bij komt kijken. De vereniging is vooral niet te spreken over de negatieve commentaren die enkele ondernemers, medewerkers en soms klanten hebben ontvangen. Daarnaast lijkt er een voorkeur te zijn voor het soort friet.

Verse friet
De klachten komen niet geheel uit de luchtvallen; in 2015 liet ProFri ook al van zich horen. De toenmalige hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad leek naar de kritieken te hebben geluisterd. Inmiddels zwaait Paul Hovius de scepter bij de krant en die heeft een duidelijke voorkeur voor verse friet. En de kritische beoordelingen zijn ook weer terug.

Oordeel zelf
Niet iedereen kan verse friet verkopen zegt ProFri. De locatie, capaciteit, assortiment en (vakbekwame) medewerkers zorgen er mede voor of iemand fabrieksfriet of verse friet verkoopt. Het is daarom appel en peren vergelijken. In een open brief op het-AD-gaat-te-ver.nl geeft Frans van Rooij van ProFri kritiek op de test. Maar roept vooral op om op uw eigen oordeel af te gaan.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *