Vijf favoriete Sint-Maarten lekkernijen

M&M'sSint-Maarten, ook bekend als Sint-Maarten’s Dag of Sint-Maartenavond, is een traditioneel feest gevierd in Nederland, België en sommige andere Nederlandstalige regio’s op 11 november. Op deze dag gaan kinderen ’s avonds de deuren langs, vaak vergezeld van lampionnen, en zingen Sint-Maartenliedjes. In ruil daarvoor krijgen ze snoep en lekkernijen van de bewoners.


Advertentie


Het feest heeft zijn oorsprong in een christelijke viering ter ere van Sint-Maarten, een heilige bekend om zijn vrijgevigheid, maar is in de loop der tijd getransformeerd tot een kleurrijke traditie waarbij kinderen verkleed en vol verwachting snoep verzamelen. Het uitdelen van snoep tijdens Sint-Maarten is een vorm van gastvrijheid en een manier om de gemeenschap te vieren en te versterken.

Vijf favoriete Sint-Maarten lekkernijen
Maar wat zijn de favoriete snacks tijdens Sint-Maarten? Hier is een top 5 van Sint-Maarten snoep op basis van verschillende populaire opties:

  1. Mini Chocolade Reepjes: Mini chocoladerepen zoals Mars, KitKat en Twix zijn geliefde traktaties tijdens Sint-Maarten. De combinatie van knapperige wafels en romige chocolade maakt ze onweerstaanbaar voor veel kinderen.
  2. Voorverpakte Snoepjes: Voorverpakte snoepjes zijn handig en veelzijdig, waardoor ze een veelvoorkomende keuze zijn voor Sint-Maarten. Ze variëren van zuurtjes tot winegums en bieden een assortiment van smaken om uit te kiezen.
  3. Lolly’s: Lolly’s zijn altijd een zoete favoriet bij kinderen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, kleuren en vormen, waardoor ze een kleurrijke en lekkere traktatie zijn.
  4. Rozijnen: Voor degenen die op zoek zijn naar een gezondere optie, zijn rozijnen een geweldige keuze. Deze kleine gedroogde druiven zijn zoet van smaak en bieden een natuurlijke en voedzame traktatie.
  5. Zakjes Chips: Hoewel chips geen traditioneel snoepgoed zijn, worden ze soms tijdens Sint-Maarten uitgedeeld en kunnen ze populair zijn bij kinderen die van hartige snacks houden. Ze bieden een knapperige afwisseling voor de zoetigheden die vaak geassocieerd worden met de feestelijkheden.

Er zit weinig gezonds tussen en het is allemaal voorverpakt. We zeiden dan ook niet dat het de gezondste opties zouden zijn! Wie wel opzoek is naar gezonde opties kan denken aan mandarijnen. Het past goed bij het seizoen en kinderen eten ze graag. Maar als er ook chocolade is, tsja, wat zou je dan zelf kiezen?

Cliffton de Vries

Cliffton is de ongekroonde kampioen kapsalons eten. Hij eet iedere snack als er maar genoeg saus over heen zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *