Waarom zou je voor een airfryer of een frituurpan kiezen?

Frikandel met frietWaarom zou je kiezen voor een airfryer? Of waar juist voor een frituurpan? We hebben de grootste voordelen van deze machines op een rij gezet om de keuze een stuk makkelijker te maken. Want uiteindelijk willen we maar één ding en dat is lekkere snacks klaarmaken!

Waarom zou je voor een airfryer of heteluchtfriteusse kiezen?
Een airfryer of heteluchtfriteusse is geschikt voor veel meer gerechten dan snacks alleen. Uiteraard kunnen de apparaten de frikandellen en bitterballen bereiden maar wist je dat aardappels, kip, hele gerechten in een handomdraai te maken zijn in de airfryer? Maar er zijn nog meer voordelen. Dit zijn de voordelen van een airfryer:

 • Geur
  Een airfryer heeft minder last van geurtjes omdat er geen dampend vet in de machine zit. tNu ben ik zelf gek op de geur van dampend vet maar het gerucht gaat dat niet iedereen er zo over denkt.
 • Overal te gebruiken
  Een airfyer kan op veel meer plekken gebruikt worden dan een frituurpan. Denk aan een openkeuken, een vliegtuig of sportkantine. Naast de geur (hierboven genoemd) is veiligheid een groot voordeel waardoor het apparaat op meer plekken gebruikt kan worden.
 • (Iets) veiliger
  Frituren gaat uiteraard met vet. Dat vet wordt opgewarmd tot 180 graden en is na gebruik niet gelijk afgekoeld. De risico’s met frituren zijn iets groter en men kan eerder een ongeluk(je) krijgen. Maar het gaat te ver om te zeggen dat frituren onveilig is.
 • Assortiment neem toe
  Een paar jaar geleden waren er weinig oven en airfryer snacks te vinden. Dat is tegenwoordig wel anders. Alle grote (snack)leveranciers hebben een lijn met diverse snacks speciaal gemaakt voor in de airfryer. Denk dan aan frikandellen, kroketten, hamburgers, loempia’s, diverse kipsnacks, bitterballen of bittergarnituur.
 • Meerdere gerechten
  Maar een Aifryer kan zoveel meer. Niet alleen de snelle snacks kunnen in de airfryer er kunnen complete gerechten meegemaakt worden.
 • Schoonmaken
  Wie ooit een frituurpan heeft schoongemaakt weet dat dit een helse klus is. Het schoonmaken van een heteluchtfriteuse gaat door het niet gebruiken van vet en een mandje een stuk makkelijker.

Aanbod airfryers
Airfryers of heteluchtfriteusse worden langzaamaan steeds betaalbaarder. Er zijn al airfryer aanbiedingen vanaf €50. Let bij de aanschaf niet alleen op de prijs, maar ook op de inhoud, de accessoires (rekjes, panverdeler of pizzakit) en de kwaliteit van het apparaat. De airfryers in een hogere prijsklasse hebben vaak meer mogelijkheden, luxere accessoires en andere filteren om het vet en de lucht te filteren.

Frikandel met friet

Waarom zou je kiezen voor een frituurpan?
De frituurpan, de rots in de branding, wie is er niet groot mee geworden? Het apparaat dat in geen studentenhuis mag ontbreken, en eigenlijk in geen enkel huis. De voordelen van een frituurpan:

 • Prijs
  Frituurpannen zijn er in verschillende soorten en maten. Maar de instapprijs is een stuklager dan bij airfryers. De goedkoopste modellen zijn verkrijgbaar onder de €20 maar dat kan oplopen tot over de €1000 voor een dubbele ingebouwde frituurpan met allerlei technische hoogstandjes.
 • Tijd
  Een frituurpan is de snelste manier om een snack klaar te maken. Terwijl een oven 10 minuten nodig heeft om een frikandel klaar te maken, doet een airfryer dat in 6 minuten. De frituurpan scoort echter het best met 4 minuten! Het zorgt ook dat de frituurpan snel gepakt kan worden om nog even een avondsnack te maken of een feestje te voorzien van bitterballen.
 • De echte frituursmaak
  De smaak van frituur is ongeëvenaard uit een frituurpan. Ja, er zijn speciale ovensnack en airfryer snacks die echt goed smaken. Maar het is, zeker voor een liefhebber, duidelijk dat het niet gebakken is in de vetvijver. Dit punt telt wat ons betreft dubbel!
 • Kroketten en bitterballen
  De krokante korst van kroketten en bitterballen worden het best klaargemaakt in een frituurpan omdat het vet zorgt voor een egale mooie garing. Daar kan geen airfryer tegenop.

Aanbod Frituurpannen
Omdat er veel aanbod is van frituurpannen loont het om te kijken naar goede frituurpan aanbiedingen. Kijk niet alleen naar de prijs maar ook naar de inhoud en zaken zoals veiligheid (wordt de buitenkant warm of niet) en schoonmaken (kan het in de vaatwasser).

Is de keuze eenmaal gemaakt, ga dan snel naar de supermarkt, haal alle benodigdheden, sluit het apparaat aan en eet smakelijk!

 

Voor jou geselecteerd:

One thought on “Waarom zou je voor een airfryer of een frituurpan kiezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *