Wat is het verschil tussen een patatje oorlog en een patatje speciaal?

Patatje oorlogIedereen die wekelijks de snackbar bezoekt zal het verschil tussen een patatje oorlog en een patatje speciaal waarschijnlijk kunnen dromen. Toch zijn er mensen die niet wekelijks naar de snackbar gaan. Ja, echt ze bestaan. Ook is er per regio een verschil in wat een patatje oorlog precies moet bevatten. Daarom leggen we het nog een keertje uit.

Een patatje speciaal is patat met mayonaise, curry of ketchup en gesnipperde uien. Daar is weinig twijfel over mogelijk. Maar een patatje oorlog is er in veel varianten. Dat kan per regio of zelfs per snackbar verschillen.

Varianten patatje oorlog
We kennen in ieder geval de volgende varianten:

  • Patat/friet met pindasaus, mayonaise en gesnipperde uien. Dit is gelijk de meestvoorkomende variant. Zonder uitjes heet deze variant in sommige regio’s een Patatje Flip.
  • Patat/friet met pindasaus, mayonaise, curry en gesnipperde uien. Deze variant is vooral onder de rivieren (Noord-Brabant) en Leiden populair.
  • Patat/friet met mayonaise, curry en gesnipperde uien (dit is eigenlijk een speciaal maar noemt men op sommige plekken toch oorlog, vandaar ook veel verwarring)
  • Patat/friet met pindasaus, mayonaise, curry EN ketchup en gesnipperde uien (curry en ketchup is een vreemde combinatie en is dus niet erg gebruikelijk.

Blijf op de hoogte

Patatje oorlog? Patatje vrede!
Sommige personen noemen een patatje oorlog liever een patatje feest of patatje vrede. De naam oorlog zou te negatief zijn. Overigens kunt u aan een patatje oorlog knoflooksaus toe voegen en dan heeft u een patatje troep!

Patatje oorlogEen heerlijke patatje oorlog!

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *