100 jaar hotdogs eten

Nathan's 100e editie4 juli is de nationale feestdag in Amerika. Deze dag, Independence day is Amerika’s voornaamste feestdag en gaat altijd gepaard met parades, barbecues, honkbal wedstrijden en vuurwerk. Het is dus niet vreemd dat juist op deze dag Nathan’s famous hun 100e verjaardag met een grote hotdog eetwedstrijd viert.

Al Capone
In 1916 honderd jaar geleden dus begon Nathan Handwerker een kleine hotdog kraam op s’werelds bekendste permanente kermis: Coney Island te New York. Al Capone en presidenten smulden in de loop der jaren van die heerlijke zelfgemaakte Frankfurters. Maar ook ‘gewoon’ publiek kwam in grote getale want wat wil je 365 dagen per jaar open en dat al 100 jaar lang, een hotdog op de kermis gaat er altijd wel in. Momenteel zijn er al meer dan 435 miljoen hotdogs verkocht.

Nathan's hotdogs

100 jaar = 100e keer?
Of nu op 4 juli ook voor de 100e keer de hotdog eetwedstrijd wordt gehouden kon ik niet achterhalen. Feit is dat hij al jaren wordt gehouden. De regels zijn niet moeilijk; in tien minuten zoveel mogelijk broodjes worst eten snapt iedereen. Omdat deze wedstrijd zo populair is geworden zijn er zelfs voorrondes nodig die inmiddels met veel bombarie, kleur en variété gehouden worden. Het is één groot media spektakel verleden jaar kwamen er 35000 mensen naar de finale kijken. Ook op de site van Nathan’s is een flink gedeelte ingeruimd met informatie over de komende wedstrijd. Op hun gebouw en op de site de “Wall of fame” met een aftellende klok naar dit nieuwe evenement toe.

Nathan's Wall of Fame

Records
Hier de winnaars van 2015 Bij de mannen: Matthew Stonie met 62 hotdogs. Bij de vrouwen: Miki Sudo met 38 stuks. De winnaars worden beloond met een heuse Kampioensgordel en een flink prijzenbedrag maar die gordel alleen al, wat een ding! Het grootste aantal ooit werd gegeten door Joey Chestnut (m) namelijk 69 stuks in 2013 en Sonya Thomas (v) met 45 stuks in 2012. Hier kunt alles zelf via hun site in de gaten houden: nathansfamous.com.

Hans Mingema sr.

Hans Mingema sr. reisde voor zijn werk de wereld over. Daarmee heeft hij veel ervaring opgedaan over de snackcultuur in verschillende landen. Ook de bizarre kant die daar soms bij komt kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *