Aan deze eisen moet een cafetaria voldoen om het zitgedeelte weer te openen

Vanaf vandaag mag de horeca weer gasten ontvangen op het terras. Dit heeft ook gevolgen voor het zitgedeelte van een cafetaria zowel binnen als buiten. Snacknieuws bekeek de regels waaraan wij en een cafetaria moet voldoen. We hebben ze op een rijtje gezet.


Advertentie


Regels klant
Om te beginnen moeten er allerlei vragen worden gesteld aan de klant zodra deze binnen of aan het terras wil zitten:

  • Heeft u een van de volgende klachten afgelopen 24 uur gehad: hoesten, verkoudheid, koorts, benauwdheid?
  • Heeft u een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Heeft u het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen week vastgesteld in een lab?
  • Heeft u een huisgenoot met het nieuwe coronavirus en heeft u de afgelopen 14 dagen contact gehad?
  • Bent u in thuisisolatie omdat u in contact bent geweest met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Als al deze vragen negatief worden beantwoord en de klant nog zin heeft na dit vragenvuur dan mag de klant plaats nemen. Om plaats te nemen bij het zitgedeelte of terras mag met maximaal 2 personen. Meer dan 2 personen mogen alleen aan één tafel zitten als het een gezin betreft.

Regels cafetaria
Dan komen de regels waaraan een cafetaria moet voldoen:

  • Laat alle klanten bij binnenkomst de handen wassen (water, zeep of desinfecterende gel)
  • Probeer binnenkomst en uitgang door een andere deur te laten verlopen.
  • De 1,5 meter moet duidelijk zichtbaar zijn voor gasten (liefst afgetekend of met tape op de vloer)
  • Tafels moeten worden gereinigd nadat deze zijn gebruikt.
  • Zoveel mogelijk gebruik maken van contactloos en betalen via pin
  • Werkplekken moeten 1,5 meter van elkaar zijn.
  • Werknemers wassen minimaal elke 30 minuten hun handen.
  • Ieder uur moet het werkoppervlakte worden gereinigd.
  • Het terras mag niet om 1,5 meter van de ingang zijn
  • Het terras mag alleen zittend worden gebruikt (dus niet staan)
  • Er mogen maximaal 3 personen tegelijk eten afhalen.
  • Indien er bezorgers zijn mogen er maximaal 3 bezorgers zijn.

Volg de instructies van het personeel op en dan wensen we u een smakelijk bezoek aan uw favoriete eetgelegenheid!

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *