Amerika krijgt eerste pizzamuseum ter wereld

Dit voorjaar komt in Philadelphia het eerste pizzamuseum ter wereld. De 27-jarige Brian Dwyer zal zijn verzameling uitstallen. Volgens het Guiness Book of Records heeft Brian de grootste collectie van pizzagerelateerde attributen.

Expositie
Brian Dwyer spaart pas sinds kort pizzaspullen. Sinds dat hij aan de universiteit studeerde begon hij met het verzamelen van vinyl met afbeeldingen van pizza’s. In mei van 2010 besloot hij samen met zijn vrienden een expositie met als onderwerp “de pizza” te organiseren. Op de eerste avond  kwamen er 300 mensen opdagen en Brian wist meteen hoeveel potentie de pizza heeft.

Guiness Book of Records
Hij begon op eBay en in tweedehands winkels te zoeken naar pizzagerelateerde spullen. Naarmate meer mensen af wisten van zijn verzameling kreeg hij meer spullen toegestuurd. Brian was van plan om zijn pizzacollectie in een pizzeria te tonen. Hij wilde zijn collectie promoten door te zeggen dat zijn collectie de grootste is van Amerika. Maar na contact met het Guiness Book of Records bleek hij zelfs in het bezit te zijn van de grootste collectie van pizzaspullen ter wereld!

Pizzamuseum
Nadat hij het record op zijn naam kreeg werd het plan geopperd om een pizzamuseum te openen. Inmiddels is het bijna zover, het is de bedoeling dat het museum in mei of juni open gaat. Het komt vast niet als een verrassing, maar in het museum is het ook mogelijk om pizza te eten.

Voor jou geselecteerd:

One thought on “Amerika krijgt eerste pizzamuseum ter wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *