Beer & BarrelsBeer & Barrels is een café/restaurant in Utrecht. Onder de grond, aan de gracht zit het eetcafé dat enorm populair is. Beer & Barrels is door een aantal zaken uniek. Ten eerste de locatie. Daarnaast is er een enorm assortiment aan bier. Allerlei niet alledaagse bieren zijn verkrijgbaar in flesjes terwijl er een stuk of zes soorten op de tap zitten. Aangezien dit geen website is over bier zal ik er niet te veel over uitweiden maar bierliefhebbers komen zeker aan hun trekken. Tenslotte schijnen ze een goede keuken te hebben en daar kom ik voor. 

Want Beer & Barrels heeft namelijk een flink assortiment aan hamburgers en andere snacks. Er staat zelfs een salade met de naam “no meat today” op de kaart maar ik kan me niet voorstellen dat daar veel liefhebbers voor zijn.

Beer & Barrels

Terwijl mijn tafelgenoten kiezen voor de Face Melter, een burger met onder andere pulled pork, ei en vlees neem ik een Italian Sleazy Cheesy burger. Een burger met pesto, mozzarella, rucola, tomaten tapenade en een burger van 200 gram (!) vlees. Nadat de bestelling is gedaan kijk ik even rustig om mij heen.

Tent voor stoere mannen en vrouwen
Zoals aangegeven zit het eetcafé aan de gracht. De oude loods onder de grond is geheel in stijl omgebouwd. Er zijn tafels met een ingebouwde tap. Zoals ik al zei is dit een unieke plek! Het entree is voorzien van een hoop “barrels”. Later kom ik er achter dat dit voorraad is en het niet alleen voor de show is. De tafels zijn van hout en zien er robuust uit. Tegen de muur staan dozen van verschillende biersmaken. Een echte tent voor stoere mannen en vrouwen.

italian sleazy cheesy

Frisse burger
Dan komt de burger. Het bord is aangekleed met spitskool en friet. De frietjes komen van een patatboer. Ze zijn iets aan de zoute kant maar goed op smaak. De mayonaise heeft iets minder smaak maar eet daarom wel goed weg. En dan de burger, het is een waar kunstwerk. Terwijl mijn tafelgenoten worstelen met hun nog grotere burger heb ik die van mij redelijk onder controle. Het is een frisse smaakvolle burger. De tomaten tapenade en pesto zijn een lekkere toevoeging. Teugend aan speciaal biertje eet ik de burger tot de laatste hap op. Het is stil aan tafel, een goed teken want iedereen smult!

Conclusie
Beer & Barrels is niet zomaar een biercafe of de zoveelste hamburgertent. Een unieke locatie gemixt met goed eten en speciaal bier is de basis voor een aangenaam bezoek. Geen wonder dat het er altijd zo druk is. Reserveren is dus bijna een vereiste. Het restaurant is gevestigens aan de Oudegracht aan de Werf 125 in Utrecht

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *