Bekendste Nederlandse snackbar wordt gesloopt

New KidsCafetaria ’t Pleintje uit Maaskantje (Den Dungen) is door de New Kids de bekendste snackbar van Nederland. Deze veredelde keet gaat eind deze maand gesloopt worden om er een nieuwe, moderne frituur terug te krijgen.


Advertentie


Cultstatus
Cafetaria ’t Pleintje is gebouwd uit drie houten bouwketen waar de muren tussenuit zijn gehaald. Ondanks de cultstatus is het dus niet zo gek dat het tijd is voor een vernieuwde zaak.  In 2017 kocht de huidige uitbater Melissa van Hintum (24) de frituur. Ze werkt al sinds haar vijftiende in de frituur.

Knoepert
In de New Kids serie en films is Cafetaria ’t Pleintje een plek waar de hoofdrolspelers graag komen. Ze doen zich daar te goed aan diverse snacks en soms opvallende combinaties zoals een Bounty uit de frituurpan. De serie kreeg zelfs een eigen snack; “De Knoepert”.

Populair
De serie en films van New Kids waren niet alleen in Nederland een succes. Ook Belgen en Duitsers komen graag langs in de frietkeet. Het is een bedevaartsoord geworden voor fans. Eind deze maand zal het gesloopt worden. De nieuwe cafetaria die op deze plek komt zal geen eerbetoon aan de New Kids. Maar gezien de vele herinneringen zal het logo ook in de nieuwe zaak een mooie plek krijgen.

Afbeelding: Youtube

Cliffton de Vries

Cliffton is de ongekroonde kampioen kapsalons eten. Hij eet iedere snack als er maar genoeg saus over heen zit.

Een gedachte over “Bekendste Nederlandse snackbar wordt gesloopt

  • 10 januari 2020 om 09:51
    Permalink

    Nou Jonge, nondedju, slopen? Hedde gij geen hersens jonge??

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *