Belg eet 255 centimeter frikandel tijdens kampioenschap Frikandel XXL eten

Frikandel_XXL

Rik Nauwelaerts heeft afgelopen zondagmiddag de prestigieuze wedstrijd ‘De Romeo’s Frikandel XXL’ eten gewonnen. Tijdens de halfuur durende eetwedstrijd bij de Malderse frituur De Smulboetiek wist Rik 255 centimeter frikandel te eten. De wedstrijd werd gehouden ter ere van het 40-jarig bestaan van de Smulboetiek.

40 deelnemers
Aangezien een Frikandel XXL zo’n 35-36 centimeter is werden er meer dan zeven frikandellen gegeten. De veeleter won eerder al het Belgisch kampioen curryworsten eten (Belgen noemen een frikandel vaak curryworst). De nummer twee Eric Francis at een frikandel minder. Famke Van Stichelen won bij de vrouwen met 84 centimeter. Alle 40 deelnemers kregen een goodybag. De winnaar kreeg een beker, medaille en een jaar lang, iedere week, een gratis ‘De Romeo’s Frikandel XXL’.

Zonde om te laten liggen
Rik Nauwelaerts begon net voor het eindsignaal aan zijn achtste frikandel. De rest at hij na het fluitsignaal op. “Zonde om te laten liggen” was zijn reactie. Rik heeft inmiddels al 25 titels gewonnen met eetwedstrijden. Toch kiest hij zijn deelname zorgvuldig uit en doet aan zo’n 6 wedstrijden per jaar mee. In zijn vrije tijd doet hij aan ultra-marathons, dus om al die calorieën maakt hij zich geen zorgen.

3 miljoen keer een Frikandel XXL
Het publiek kon zich ook te goed doen aan een ‘De Romeo’s Frikandel XXL’. Van iedere verkochte snack ging er namens De Romeo’s en Vanreusel een bedrag naar Make-A-Wish ©. Maurice de Kroon, Marketing Manager bij Vanreusel, zegt dat er al 3 miljoen XXL Frikandellen zijn verkocht en dat de teller nog steeds doorloopt. Gezien het succes verwachten we in 2020 weer een Belgisch kampioenschap Frikandel XXL eten.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *