Belgische frituur voorziet hamburger, friet en frikandel van carnavalskleuren

Komend weekeind is het carnaval. Maar dat zal niet gevierd worden zoals we dat gewend zijn. Om toch een carnavalsgevoel te krijgen heeft een frituur uit België de frieten en snacks voorzien van de traditionele carnavalskleuren rood, geel en groen.


Advertentie


Herkomst kleuren
De herkomst van de kleuren gaat eeuwen terug toen de narren in Duitsland gehuld gingen in geel en rood. De Franse narren waren gekleurd in groen en rood. Het is uiteindelijk een combinatie geworden van die kleuren. Iedere kleur heeft een aparte betekenis. Rood staat voor alle aardse zaken, Geel staat voor humor en rechtvaardigheid en Groen staat voor nieuw leven.

Frituur Frithuuske carnavals snacks

Nu op snacks
Dit keer zijn de kleuren dus te vinden op de prachtige creaties van Frituur ‘t Frithuuske uit het Belgische Lanaken. Met een frikandel met de naam  ‘Sjeng oan de eng frikandel’, een portie friet  ‘Frit Alaaf’ en als hamburger ‘Vastelaovend hamburger’ eert de frituur het carnaval. De basis voor de rode saus is curry, de gele saus is joppiesaus en de groene saus bevat een geheim ingrediënt. Kijk voor meer informatie en de openingstijden op hun Facebookpagina.

Frituur Frithuuske carnavals snacks

 

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *