BelVita Breakfast

BelVita breakfast: ontbijten met biscuitjes

BelVita BreakfastÉén op de drie Nederlanders slaat minimaal 1 keer per week een ontbijt over. Dit komt vooral door tijdgebrek. Ik hoor ook tot deze groep maar maak voor het nieuwe ontbijt van belVita een uitzondering.

Hoe belangrijk is het ontbijt?
Het overslaan van ontbijt is niet verstandig. Gemiddeld moet uw lichaam het 12 uur zonder brandstof doen als u bij het avond eten voor het laatst heeft gegeten. Het ontbijt is dus bij uitstek het moment om nieuwe energie op te doen. Maar door tijdsgebrek slaan mensen het ontbijt vaker dan gepland over. Daarom bedacht Liga belVita breakfast, een makkelijke snelle manier om te ontbijten en toch binnen te krijgen wat u nodig heeft. Het belVita assortiment bestaat uit verschillende ontbijtbiscuits die langzaam koolhydraten vrijgeven waardoor u er 4 uur energie van krijgt

De biscuits getest
Een dag beginnen met koekjes voelt zelfs voor een doorgewinterde snacker een beetje vreemd. Naast de 4 biscuits, staat er op de verpakking dat een goed ontbijt bestaat uit een appel, een kop thee of koffie en een glas zuivel. Vol goede moet stort ik me op de biscuitjes. De koekjes zijn lekker van smaak, wat zoeter dan normale biscuits en op de vroege morgen prima weg te happen. Met een appel, kop thee en glas melk zit ik ook behoorlijk vol.

belVita Breakfast compleet

De eerste uren na het ontbijt heb ik voldoende brandstof. Het is dus een goed begin van de dag. Pas een paar uur na het ontbijt begin ik weer trek te krijgen. Ik heb er niet precies 4 uur over gedaan maar het komt in de buurt.

Sandwich biscuits
Op een later moment heb ik ook de sandwich biscuits geprobeerd. Dit zijn ontbijtbiscuits bestaand uit twee lagen met daartussen yoghurtvulling. Ook deze biscuits zijn lekker van smaak, alhoewel ik ze iets zoeter vind en ze daarom meer zie als tussendoortje dan als ontbijt. Zoals eerder aangegeven is tijdgebrek de grootste oorzaak van niet ontbijten. Door de verpakking zijn de biscuits makkelijk mee te nemen. U kunt ze dus eten in de auto of trein op weg naar uw werk.

De ontbijtbiscuits zijn te koop in de smaken cranberry, melk & granen en meergranen. De sandwich ontbijtbiscuits bestaan uit twee ontbijtbiscuits met daartussen yoghurt of yoghurt-aardbei. De adviesprijs van de producten is € 2,39.

Voor jou geselecteerd:

5 thoughts on “BelVita breakfast: ontbijten met biscuitjes

  1. Beste J. Wollerich,

   we hebben je vraag doorgestuurd naar de leverancier maar wachten nog op antwoord. Zodra we antwoord hebben gekregen zetten we dat op de website.

   Groet,

   Joost

  2. Beste J. Wollerich, hieronder de reactie van LiGA belVita:

   LiGA belVita bevat koolhydraten onder andere door het gebruik van granen. Er is echter een groot verschil tussen langzame koolhydraten en snel verteerbare koolhydraten. Wat LiGA belVita speciaal maakt is dat het rijk is aan langzame koolhydraten. Wetenschappelijk is bewezen dat hierdoor LiGA belVita, als onderdeel van een verantwoord ontbijt, gedurende 4 uur op geleidelijke wijze koolhydraten afgeeft. Een belangrijke theoretische reden om een koolhydraatarm dieet te consumeren is gebaseerd op het beperken van een snelle afgifte van koolhydraten.
   Hoewel belVita koolhydraten bevat (maar hiervan is veel langzaam verteerbaar) is het wetenschappelijke bewezen dat het, als onderdeel van een verantwoord ontbijt, op geleidelijke wijze koolhydraten afgeeft.

 1. Zojuist bij Jumbo voor € 2.26 belvita breakfast Sandwich koekjes gekocht ( met yoghurt vulling).
  Met grote kop staat op de doos Probeer nu GRATIS.
  Als ik de site (kortingisleuk.nl/belvita) probeer te bereiken blijken ineens onderhoudswerkzaamheden dit niet toe te laten.
  Mijn code uit de binnenkant van de doos kan ik dus niet invullen, zodat ik mijn geld niet terug kan krijgen ( GRATIS)
  Toevallig als er een actie( ? ) is
  Mijn advies: koop deze dingen Niet
  Toevallig als er een actie( ? ) is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *