frikandel

Hiep hiep hoera! De frikandel bestaat 60 jaar!

frikandel 60 jaarDe frikandel bestaat dit jaar 60 jaar. Dat vindt de redactie van Snacknieuws natuurlijk een goede reden om stil te staan bij de populairste snack van Nederland.

2,5 keer de wereld rond
Nederlanders eten gemiddeld 37 frikandellen per jaar. Daarmee is het de populairste snack van Nederland. Van alle gegeten frituursnacks is 30% de frikandel.
Snackfabrikant Beckers maakt de meeste frikandellen met een productie van ongeveer 1 miljoen frikandellen per dag!  In Nederland worden in totaal zo’n 600 miljoen frikandellen geproduceerd per jaar. Als je deze allemaal achter elkaar legt is dat een lengte van 108.000 kilometer ofwel 2,5 x de omtrek van de aarde!

Populairste snack
De frikandel is niet altijd de populairste snack van Nederland geweest. Tot ongeveer 1996 was de kroket de meest verkochte snack in Nederland. Inmiddels is de frikandel de kroket ruimschoots voorbij. Nederlanders eten in totaal 300 miljoen kroketten per jaar.

Record
Het wereldrecord frikandellen eten in één uur staat al 9 jaar op naam van Sjonnie Noordeinde. In 2005 at hij binnen één uur 47 frikandellen. Dat zijn maar liefst 9400 calorieën!

Voor jou geselecteerd:

One thought on “Hiep hiep hoera! De frikandel bestaat 60 jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *