Big Mac krijgt twee unieke nieuwe varianten: bacon en bacon met tomaat

Big Mac BLTAl 50 jaar is de Big Mac een burger op de menukaart van McDonald’s. In al die jaren heeft de wereld niet stil gestaan, maar de Big Mac is altijd hetzelfde gebleven. Nu komt daar verandering in. Gaat de regel “never change a winning team” op of is het een gouden zet?

Bacon en bacon en tomaat
Voor het vijftigjarige jubileum van de Big Mac komt McDonald’s Nederlands met twee Big Mac Limited Edition Burgers: de Big Mac Bacon en Big Mac BLT (bacon, sla, tomaat). Dit zijn dus Big Mac burgers zoals u ze kent. Maar naast de twee rundvlees burgers met sla, cheddar, uitjes, augurk en speciale Big Mac-saus bevatten deze burgers ook bacon of bacon met tomaat.

Big Mac 50jaar

De eerste BLT
Als een van de eerste, zo niet de allereerste mocht ik de Big Mac BLT proberen. Op een rustige dinsdagmorgen mocht ik in Purmerend komen voor een introductie. Het bleek op de Big Mac Bacon en BLT te gaan. Naast dat ik de burger ging proberen mocht ik deze ook zelf maken. Een fantastische ervaring voor een Big Mac liefhebber. De bacon gebruikt voor de Big Mac is ook gebruikt voor de Maestro burger.

Peper en zout
Na een korte introductie en diverse hygiëne voorschriften mag ik aan de slag. De communicatie en marketing mensen van McDonald’s nemen dit moment ook om aan te geven dat er niets wordt toegevoegd aan de rundvlees burgers van de Big Mac. Niets, behalve een snufje peper en zout. Het maken van een Big Mac blijkt uit veel kleine, korte handelingen te bestaan. Als ik aan de andere kant van de balie sta dan ben ik mij daar nooit bewust van. Om aan te geven wat er voor nodig is om alleen de burgers te bakken het volgende: ik moet een handschoen pakken, een luikje openen met mijn andere hand, de burgers pakken met de handschoen hand, even wachten, een bakje pakken, een papiertje er in doen, een beetje zout en peper er op doen, de burgers met een spatel onder een schuine hoek losmaken van de plaat, daarna de burgers in het bakje doen en de plaat schoonmaken. Om het artikel niet te lang te maken ga ik door naar het moment dat ik het doosje dicht mag doen en ik een Big Mac BLT heb gemaakt. Tussendoor zijn er nog zeker twintig handelingen geweest.

McDonald's bakplaat

Moedig
Ik weet niet of het komt omdat ik de burger zelf heb gemaakt of omdat de combinatie van tomaat en bacon prima bij de Big Mac past maar de burger smaakt prima. Het smaakt vertrouwd en eigenlijk alsof het nooit anders is geweest. Misschien zijn bacon en tomaat ook wel “veilige ingrediënten” om toe te voegen aan een bestaande burger. Ook al bestaat de burger al 50 jaar. Toch vergt het veel moed om na 50 jaar een burger aan te passen. Het resultaat zijn twee Big Mac varianten die ik iedere Big Mac liefhebber kan aanraden.

Big Mac BLT

Tijdelijk
De speciale Big Macs zijn slechts zes weken beschikbaar dus wacht niet te lang. De actie met de Big Mac munten is ook nog geldig dus een mooi moment om twee vliegen in één klap te slaan.

Big Mac BLT doos

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *