Burger King op de vingers getikt om reclame Rebel Whopper

Rebel WhopperBurger King en Unilever zijn op de vingers getikt om de reclame van de Rebel Whopper. De Advertising Standards Authority (ASA) heeft de campagne rondom de Rebel Whopper verboden.

100% Whopper. No beef.
Wat is het geval? De Rebel Whopper werd geadverteerd met 100% Whopper. No beef. en werd aangeprezen als de eerste plantaardige burger. De samenwerking met de Vegetarische Slager werd goed ontvangen. De burger lijkt geschikt te zijn voor vegans en vegetariërs. Maar toen kwam de aap uit de mouw: Burger King maakt de burgers klaar op de normale bakplaat waar ook al het vlees op wordt gebakken en er zit mayonaise op basis van eieren tussen de burgers. Dit zorgt dat de Rebel Whopper voor zowel vegans als vegetariërs niet geschikt is.

Verweer Burger King
Het verweer van Burger King was dat het in kleine lettertjes onder de advertentie staat dat de plantaardige burger de grill deelt met de vlees variant. Ook kan er gevraagd worden om een variant zonder mayonaise. De ASA wilde er niets van weten en voldoende reden om de campagne per direct een halt toe te roepen.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *