snackkar

snackkarKan je als snackkaruitbater in het bezit zijnde van alle gemeentelijke papieren nog wel met goed fatsoen je rijdende nering voor de hoofdingang van een school parkeren?

Ja, zegt snackcar eigenaar Youness Boughlalah. Nee, roepen twee Hilversumse hogere scholen in koor. Vanaf het eerste moment dat Y. B. zijn rijdende frituur aanzette leven de partijen in onmin en de argumenten voor of tegen vliegen als geleide projectielen over en weer.

Soap
De plaatselijke media smullen van deze spontane Gooise soap: Ze hebben deze controverse met veel drama al tot patatoorlog uitgeroepen en volgen het geheel op de voet. De discussie is nu al maanden gaande en inmiddels zijn de strijdende partijen rollebollend bij de Hilversumse gemeenteraad aangeland.

Raadsvoorstel
Het voorstel is nu om een gebodszone in te stellen van 250 meter, gelijk aan de geldende regeling voor de Coffeeshops. B&W zullen het voorstel echter niet verdedigen en nemen dus geen stelling in deze maar hopen op een brede discussie over gezonde voeding met veel insprekers.

Krokettennijd
Veel fracties hebben er echter moeite mee om een duidelijk ja of nee te formuleren het onderwerp is beladen. Onderliggende discussie is dan ook of de gemeente een ZZP’er moet beperken in het uitvoeren van zijn werk of erger nog, dat de raad zich moet bemoeien met wat een kind wil of mag eten. Daar komt dan nog bij dat de scholen zelf ook snoep en kroketten verkopen dus beslist niet onbevooroordeeld zijn en een flinke dosis eigen belang blijken te hebben. Dus misschien gaat het hier uiteindelijk wel minder om patat versus gezond en is de strijd niets meer dan doodgewone krokettennijd.

Midden maart volgt de openbare discussie.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *