De Klojo is een gepaneerde frikandel met spek

Klojo - Gepaneerde frikandel met spekDe Klojo is een nieuwe snack bedacht door cafetaria Borst. De naam heeft de snack te danken aan “wat geklooi” in de keuken. Dat dit een goed basis principe is om een nieuwe snack te bedenken is inmiddels wel gebleken.


Advertentie


Maar wat is de Klojo precies? De Klojo is een frikandel, gewikkeld in spek, gepaneerd en in het frituur gedaan. Cafetaria Borst uit Wezep staat bekend om de zelfbedachte en huisgemaakte snacks. Eigenaar Jan Borst geeft aan dat de snack is ontstaan door wat geklooi in de keuken met een frikandel. Het ontstond als een grap maar de snack sloeg aan waardoor er mensen voor terug kwamen. De Klojo blijkt heel lekker te zijn!

Innovaties en vernieuwing
Met innovaties en vernieuwende snacks weet Cafartia Borst onderscheidend te zijn van andere cafetaria’s. Voor het BB’tje (kruising tussen gehaktbal en gehaktfrikandel) komen klanten zelfs naar Wezep gereisd. Misschien komen ze binnenkort ook voor de Klojo?

Klojo Gepaneerde frikandel met spek
De klojo is een gepaneerde frikandel met spek

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

4 gedachten over “De Klojo is een gepaneerde frikandel met spek

 • 6 april 2016 om 15:05
  Permalink

  Nou dat is niet nieuw bedacht door cafetaria borst
  Bij ons thuis krijgen we dit hapje al minstens 5 jaar op verjaardagen aangeboden

  Beantwoorden
 • 22 juni 2017 om 11:36
  Permalink

  lol ik doe dit al bijna 20 jaar thuis sinds ik en jaar of 10 was, favorieten dingen in de wereld waren frikandellen frietjes en spek dus dacht ik frikandel met spek combineren ? en de oma die het toen in paneermeel wikkelde zoals ze deed met drumsticks dus dit is echt niks nieuws hoor !

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *