PizzaburgerDe pizzaburger van Dr. Oetker ligt al even in de winkel. Toch had ik nog niet eerder de behoefte om deze snack te proberen. Ik ben gek op pizza’s en op hamburgers. Maar die twee hebben toch niets met elkaar te maken? Ondanks dat de combinatie vreemd klinkt zijn het afzonderlijk twee geweldige snacks.  Daarom ging ik overstag en kocht toch een pizzaburger.

Drie smaken
De pizzaburgers zitten met zijn tweeën in de doos. Daarmee zijn ze een volwaardige maaltijd en vullen ongeveer net zoveel als een normale pizza. De snack verkrijgbaar in verschillende smaken: salami (met Edammer en Cheddarkaas) Divolo (pittige salami,  Mozzarella en Edammerkaas) en speciale (salami, ham, champignons en een mix van Edammer en Cheddarkaas) De bereiding van de burgers is net zo simpel als een pizza. Doe de burgers in de oven op 220 en ongeveer 12 minuten later zijn ze klaar om op te eten.

Pizzaburger buitenkant

Broodjes zijn warm
In tegenstelling tot een hamburger zijn de broodjes van de pizzaburger warm: pas dus op bij het eten. De broodjes van de pizzaburger zijn daarnaast vrij hard en knapperig, vergelijkbaar met een pizzakorst. Dit past prima bij de vulling van de pizzaburger maar in verhouding is er wel erg veel knapperig brood en blijft de vulling daar iets bij achter.

Nadat de burger een beetje is afgekoeld kan ik aan de slag. De pizzaburger smaakt zoals de pizza’s van Dr. Oetker smaken. Ik moet bekennen dat ik een redelijke fan ben van hun diepvriespizza’s dus ik kan deze pizzaburger ook wel bekoren.

Pizzaburger van binnen

Gimmick
Al met al is de pizzaburger een toffe gimmick. Leuk om te proberen of als er bezoek is. Maar door de verhouding broodje/vulling zal ik volgende keer waarschijnlijk toch voor een normale diepvriespizza gaan.

Bekijk de reclame:

Pizzaburger voorkant

Voor jou geselecteerd:

One thought on “De pizzaburger van Dr. Oetker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *