Diepvries pizza Margherita’s bevatten nog steeds te veel zout
Diepvries pizza’s zijn nog steeds te zout. Die constatering doet bureau Questionmark na een onderzoek in de Nederlandse supermarkt onder 16 verschillende Margherita pizza’s.
Zout
Een merkloze pizza van de Jumbo bevatte 7,4 gram zout waar de aangeraden hoeveelheid van het Voedingscentrum op 2 gram zit. De pizza van de Albert Heijn scoort met 2,4 gram zout nog het beste. Er zit gezien eerdere testen wel verbetering in het zout gehalte.
Gewicht
Een andere opvallende uitkomst is dat de pizza’s enorm in gewicht verschillen. De lichtste woog 265 gram tegen 460 gram voor de zwaarste. De meesten consumenten zien de pizza als een volwaardige maaltijd. De onderzoeken raden echter aan om wat extra groente bij de pizza te eten.
De beste keuze
De Your Organic Nature wordt gezien als de nummer 1 Margherita pizza. Van de niet biologische pizza’s is trattoria Alfredo van Lidl de beste keuze.