Dit is het duurste ijsje ter wereld en kost bijna € 6000

Duurste ijs ter wereld 2023In Japan is er een nieuw record gevestigd voor het duurste ijsje ter wereld. Het ijsje is goed voor 873,400 Japanese yen omgerekend € 5.828. Van dit geld kan je ook een leuke tweedehands auto kopen, een vakantie boeken voor het hele gezin naar een warm land of enkele maanden hypotheek of huur betalen. Maar waarom is dit ijsje dan zo duur?


Advertentie


Het ijs dat gemaakt is door het Japanse bedrijf Cellato maakt gebruik van de zeldzame witte truffel geteeld in Alba (Italië). Deze truffels kost 2 miljoen Japanse yen (€13.348) per kilo. Daarnaast bevat het ijs Parmigiano Reggiano, sake-droesem en bladgoud. Volgens de gelukkige die het ijs hebben geproefd is het rijk van smaak en structuur. De geur van witte truffel vult de neus en mond, gevolg door een bijzondere en complexe, fruitige smaken van Parmigiano Reggiano. De sake zou het geheel helemaal afmaken. Wij moeten het doen met de foto’s. Het bijzonder exclusieve ijsje kreeg van Guiness World Records de titel: “het duurste ijsje ter wereld”.

Duurste ijs ter wereld 2023

Wie het ijs wil proeven moet niet alleen diep in de buidel tasten maar ook een tripje naar Japan boeken. Al is dat een stuk goedkoper dan het ijs zelf.

Cliffton de Vries

Cliffton is de ongekroonde kampioen kapsalons eten. Hij eet iedere snack als er maar genoeg saus over heen zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *