Dit zijn de beste frituurpannen van 2022

FrituurpanZeker bij veelvuldig gebruik heeft de frituurpan niet het eeuwige leven. En Wat moet je dan? Een nieuwe kopen maar waar de Consumentenbond geen nieuwe friteuses meer test omdat “er nog nauwelijks belangstelling voor is” doen anderen dat gelukkig nog wel.

Want wij weten wel beter! Wat is er nou lekkerder dan de frituurpan aan te sluiten in de keuken of de schuur en onder het genot van een dampende pan frietjes te maken? Maar wat zijn de beste frituurpannen die er te koop zijn? We beginnen bij het begin.

Waar moet ik opletten bij de aanschaf van een frituurpan?

  • Schoonmaken. Het schoonmaken van een frituurpan is de vervelendste klus van het apparaat. Dus als een machine makkelijk schoon te maken is dan is dat een groot voordeel. Zo kan de ene frituurpan uit elkaar gehaald worden en past dan in de vaatwasser, de andere heeft een afvoerslang om het frituurvet weg te laten lopen.
  • Inhoud. De inhoud van het frituurmandje en de hoeveelheid vet kan per frituurpan enorm verschillend zijn.
  • Koude zone. Een frituurpan met een koude zone zal na het frituren niet loei warm zijn. Dat is makkelijk om het apparaat te verplaatsen.
  • Enkel of dubbel? Een frituurpan kan bestaan uit een enkele pan, dit is de standaard. Ook zijn er modellen met een dubbele pan. Dan kan je dus wee keer zoveel friet, snacks of oliebollen maken in dezelfde tijd!
  • Wattage. Uiteraard zijn er nog een aantal andere factoren die meespelen maar simpel gezegd: hoe meer wattage een frituurpan heeft, hoe krachter en sneller deze pan op de gewenste temperatuur is.
  • Maximale temperatuur. Een doorsnee frituurpan zal vaak tot zo’n 190 tot 200 graden kunnen frituren. Meer is voor een frituurpan ook niet nodig.
  • Accessoires. Een frituurpan kan allerlei ingebouwde toeters en bellen hebben zoals een thermometer, een timer, een display, noem maar op.
  • Prijs. Uiteindelijk zullen alle keuzes te maken hebben met de prijs. Wie voor de meest luxe uitvoering gaat zal dat terugzien in de prijs. Het kan soms ook nuttig zijn om te wachten tot een bepaald seizoen en kijk op de pagina van deze website voordat je tot de koop overgaat want soms kan er een mooie actie zijn.

 

Frituurpan

Top 5 van beste frituurpannen
Als we alle bovenstaande punten in overweging nemen dan komen we met hulp van Bestgekozen.nl tot de volgende top vijf aan frituurpannen.

Nr.
Type
Inhoud
Maximum temperatuur
Vermogen
Indicatielamp
Timer
Prijs*
1.
Princess 182727 Frituurpan
3 Liter
190°C
2000 Watt
Ja
Nee
€ 42,99
2.
Inventum GF626 Frituurpan
2,5 Liter
190°C
1800 Watt
Ja
Nee
€ 39,99
3.
Princess 183028 Frituurpan
6 Liter
190°C
2 x 1800 Watt
Ja
Nee
€ 88,19
4.
Princess Family 182626 Frituurpan
3 Liter
190°C
2000 Watt
Ja
Nee
€ 32,99
5.
Tefal Super Uno FR3021 Frituurpan
2,2 Liter
190°C
1800 Watt
Ja
Ja
X

Wie naar deze lijst kijkt ziet een opvallande prijs bij de derde frituurpan. Dat komt omdat de  Princess 183028 Frituurpan is voorzien van een dubbele pan. Heb je een keuze kunnen maken voor een frituurpan? We zijn benieuwd naar jullie bevindingen dus deel deze dan in een reactie.

*Gemeten op 20-10-2022

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *