Eerste cateraar in Nederland stapt over op volledig ei-vrije mayonaise

friet_mayonaise_carHet bedrijfsrestaurant van consultancyfirma Accenture is sinds deze maand volledig overgestapt op het gebruik van ei-vrije mayonaise. Het bedrijfsrestaurant wordt verzorgt door ISS Facility Services.

Met zonder ei
Na een gesprek met Viva Las Vega’s besloot ISS om over te stappen. Viva Las Vega’s wil alle overbodige eieren uit de voedselketen halen, om zo de milieu-impact en het dierenwelzijn te verbeteren. ISS is daarmee de eerste Nederlandse cateraar die volledig overstapt op ei-vrije mayonaise. Met de campagne Met Zonder Ei vraagt Viva Las Vega’s aandacht voor deze zaak. Als gevolg van de campagne besloten frietketens als Smullers en Manneken Pis eerder al om ei-vrije mayonaise aan te gaan bieden.

Uitstoot verminderen
De vervanging van de mayonaise draagt bij aan de doelstelling van Accenture om de CO2-uitstoot van hun bedrijfsrestaurant te verminderen. In samenwerking met Viva Las Vega’s worden verdere stappen onderzocht die kunnen leiden tot nog grotere besparingen.

Weinig merken van verandering
Volgens Pablo Moleman, coördinator van de Met Zonder Ei campagne zullen de 400 medewerkers die dagelijks in het bedrijfsrestaurant van Accenture eten niet veel van de verandering merken. De mayo bij hun friet, door hun salades en op hun brood is net zo lekker en smeuïg als altijd. Het echte verschil zal merkbaar zijn voor de kippen in de eierindustrie en voor het milieu. Daarom zijn wij ontzettend blij dat Accenture samen met ISS als eerste in Nederland deze stap heeft genomen.

Voor jou geselecteerd:

One thought on “Eerste cateraar in Nederland stapt over op volledig ei-vrije mayonaise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *