Enorme Airfryer in Utrecht vraagt aandacht voor voedselverspilling

Airfryer voedsel verspilling campagneVersuni, het bedrijf achter de Philips Airfryer, lanceerde afgelopen vrijdag op de ‘International Day of Awareness of Food Waste and Loss’ een campagne om bewustwording te creëren en Nederlanders te inspireren om voedselverspilling tegen te gaan. En dat is nodig want jaarlijks gaat er meer dan 2 miljard kilo voedsel in Nederland verloren, waarvan ongeveer 34 kilo per persoon bij mensen thuis.
Op het Stationsplein van Utrecht Centraal staat daarom een levensgrote Airfryer waar passanten uit één van de koelkasten restjes kunnen kiezen die daarna worden omgetoverd tot een heerlijk gerechtje.


Advertentie


De Airfryer is nog geopend op:

  • Zaterdag 30 september: 10:00 – 18:00 uur
  • Zondag 1 oktober: 12:00 – 18:00 uur

 

Airfryer voedsel verspilling campagne

Buurthuizen in Nederland zetten Philips Airfryers in tegen voedselverspilling
Deze campagne is tevens het begin van een samenwerking tussen Versuni en Stichting BuurtBuik. 14 buurthuizen door heel Nederland zullen voor buurtbewoners gerechten maken met gered groenten en fruit, klaargemaakt in de Philips Airfryer. De buurthuizen ontvangen twee Philips Airfryers en Versuni zal tot het einde van dit jaar alle locaties voorzien van voedsel dat anders verspild zou worden via InStock. Daarmee krijgen de buurtbewoners een gratis maaltijd en kunnen ze tegelijkertijd de voedselverspilling verminderen. Deze campagne loopt tot het einde van 2023.

Cliffton de Vries

Cliffton is de ongekroonde kampioen kapsalons eten. Hij eet iedere snack als er maar genoeg saus over heen zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *