Frikandelijs

FrikandelijsDe frikandellenhype lijkt voorlopig nog niet over te zijn. Iedereen wil er een graantje van meepikken. Zo ook de Utrechtse ijssalon Roberto Gelato. De IJssalon, die normaal Italiaans ijs maakt, heeft sinds afgelopen weekeind frikandelijs in het assortiment zitten.


Advertentie


Recept frikandelijs
De nieuwe ijs smaak op basis van frikandel is populair. De ijssalon verkocht al 5 liter van het ijs met frikandellensmaak. Het recept is vrij eenvoudig: naast suiker, room en melk zit er natuurlijk frikandel in. Roberto Coletti de man achter de ijssalon deelt het recept binnenkort op internet omdat iedereen dit ijs moet kunnen maken.

Mosterd
De vrouw van de ijscoman geeft nog een tip. Eet het frikandellenijs niet met mayonaise en uitjes maar met mosterd. Dat zou een stuk lekkerder smaken.

Het idee
Het idee kwam niet zomaar aanwaaien. Het viel Roberto op dat iedere populaire nieuwe snack een frikandel bevat. Denk dan aan de discodel, de super catamaran of de frikandellenvlaai. De bedenker legt de keuze voor ijs met frikandellensmaak toe:

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *